Uhapšeno 13 uposlenika Službe za zapošljavanje u Bihaću: Je li sve zakuhao Rifet Dolić?

Bosna i Hercegovina
Uhapšeno 13 uposlenika Službe za zapošljavanje u Bihaću: Je li sve zakuhao Rifet Dolić?
Afera sa ovom institucijom traje već mjesecima, a aktuelno rukovodstvo je optuživao, nedavno smjenjeni, bivši direktor Rifet Dolić, nekadašnji državni zastupnik

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Nakon višegodišnje istrage u Bihaću je u jutarnjim satima uhapšeno 13 osoba, koji su uposlenici ili su bili uposlenici Javne ustanove (JU) Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona (USK).

Ministarstvo Unutrašnjih poslova USK-a u Bihaću provodi akciju kodnog naziva  "Registrator", a kako je Feni potvrđeno iz MUPUSK-a, uhapšeni se dovode u vezi s izvršenjem krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja i krivotvorenje službene isprave.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenima u prostorijama MUPUSK-a nakon čega će biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a. Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su, između ostalih, vršilac dužnosti direktora Javne ustanove (JU) Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona (USK) Anando Bakal i bivši v.d. direktora Službe za zapošljavanje USK Ramo Sulić.

Afera sa ovom institucijom traje već mjesecima, a aktuelno rukovodstvo je optuživao, nedavno smjenjeni, bivši direktor Rifet Dolić, nekadašnji državni zastupnik i dugogodišnji saradnik ratnog zločinca Fikreta Abdića. Dolić se, podsjećamo, razišao sa Abdićem nakon njegovog izlaska iz zatvora. 

Ne propustite