Papa danas poručio djeci svih vjera u BiH: Molite se za jedinstvo Bosne i tako možete spasiti svijet!

Aktuelno
Papa danas poručio djeci svih vjera u BiH: Molite se za jedinstvo Bosne i tako možete spasiti svijet!
Poglavaj Katoličke crkve primio u audijenciju grupu mladih iz BiH koji borave na Siciliji

Papa Franjo danas je primio grupu djece iz Bosne i Hercegovine koji su učestvovali u posebnom programu za podsticanje sklada između zajednica tako što djeca iz različitih sredina neko vrijeme žive zajedno u neutralnom okruženju, koji u ovom slučaju bila Sicilija, javlja Radio Vatikan.

Djeca iz katoličkih, pravoslavnih i muslimanskih porodica su živila sa sicilijanskim domaćinima od 19. Decembra, a kući će se vratiti. Program je pod pokroviteljstvom Luciano Lama Udruženja.

  • Draga djeco, provođenjem vremena zajedno kao braća i sestre s domaćinima, imate priliku da rastete u atmosferi nade – rekao im je Papa prilikom audijencije.
  • Samo na taj način  vi mladi katolici, pravoslavci i muslimani možete spasiti nadu da živite u svijetu u kojem ima više bratstva, pravde, mira i u svijetu koji je više iskren i human.

Rekao im je da uvijek ostanu čvrsto u vjeri i da se mole za mir i jedinstvo Bosne i Hercegovine, i cijelog svijeta.

  • Iskreno se zahvaljujem obiteljima koje su bile domaćini za njihov primjer ljubavi i kršćanske solidarnosti. Siročad uvek treba braniti, štiti i pozdravljati s ljubavlju – poručio je Papa.

Ne propustite