Čović izigrao dogovor: HDZ BIH stao na stranu kladioničarskog lobija

Bosna i Hercegovina
Čović izigrao dogovor: HDZ BIH stao na stranu kladioničarskog lobija
U Domu naroda Federalnog parlamenta nije prihvaćeno razmatranje Zakona o igrama na sreću, odnosno oporezivanju rada kladionica, po hitnom postupku. Od prisutnih delegata 14 je glasalo za hitni postupak, 8 je bilo suzdržanih dok su njih 29 glasalo protiv. Isto se desilo i u pojedinačnom glasanju. Inače, o ovoj temi su razgovarali lideri SDA Bakir Izetbegović i lider HDZ BIH Dragan Čović.

U Domu naroda Federalnog parlamenta nije prihvaćeno razmatranje Zakona o igrama na sreću, odnosno oporezivanju rada kladionica, po hitnom postupku. Od prisutnih delegata 14 je glasalo za hitni postupak, 8 je bilo suzdržanih dok su njih 29 glasalo protiv. Isto se desilo i u pojedinačnom glasanju.
Inače, o ovoj temi su razgovarali lideri SDA Bakir Izetbegović i lider HDZ BIH Dragan Čović.
 
Izetbegović je jučer poručio kako mu je Čović obeća da će sve što je dogovoreno na Vladi Federacije BiH biti usvojeno i na Parlamentu.
 
“Pošto sam  čuo glasine koje ste Vi naveli, pitao sam ponovo i dobio izričit odgovor da će HDZ podržati hitnu proceduru. Nadam se da će biti tako, da  parlamentarci neće raditi mimo date riječi predsjednika stranaka. Svako ko sutradan eventualno pokuša vratiti zakon u redovnu proceduru i time odgoditi oporezivanje kladioničara, odnosno omogućiti im stotine miliona zarade, sebe će pred javnošću obilježiti kao zaštitnika kladioničarskog lobija, i protivnika Federacije BiH i njenih siromašnih građana“, rekao je Izetbegović.

 

Ne propustite