Rajan je prošle godine imao tri i po kilograma: Morate da vidite njegove nove fotografije!

Dobre priče
Rajan je prošle godine imao tri i po kilograma: Morate da vidite njegove nove fotografije!
Priča o Rajanu Morsu koji je prošle godine kao sedmogodišnjak imao samo 3,6 kilograma i koji je ostavljen u sirotištu u Bugarsko i bio prepušten sam sebi, bila je jedna od najtežih.

Priča o Rajanu Morsu koji je prošle godine kao sedmogodišnjak imao samo 3,6 kilograma i koji je ostavljen u sirotištu u Bugarsko i bio prepušten sam sebi, bila je jedna od najtežih. Ali dječak je zahvaljujući Prisili Mors pobijedio, i poslije 13 mjeseci u potpunosti se oporavio. 
 

Rajan i Prisila Mors prošle godine, prizor koji je zaprepastio svijet

Kada je saznala za dječaka Rajana, koji boluje od cerebralne paralize i patuljastog je rasta, Prisila se odmah uputila u Bugarsku kako bi ga spasla.
 
"I ja sam usvojeno dijete, nisam se dvoumila, znala sam da treba da usvojim i usrećim neko dijete.  Suprug i ja smo prvo dijete suvojili prije četiri godine, a onda sam, čim sam ugledala Rajana, shvatila da moram da brinem i o njemu. Podsjetio me je na brata kojeg sam izgubila. I on je bio dijete sa posebnim potrebama", ispričala je Prisila,prenosi zena.blic.com.
 
U Bugarsku je otišla prošlog ljeta, ostala je u toj zemlji dvije nedjelje kako bi sredila papirologiju:
"To je divna zemlja sa prekrasnim ljudima koji nemaju sredstava za djecu, ali imaju velika srca. Rajanu je bila potrebna samo cjevčica za hranu, ali u sirotištu ni to nisu imali. Umirao je od gladi. Uživo je izgledalo da je još manji nego na fotografiji. Moj kažiprst je bio deblji od njegovih bokova. Plakala sam od očaja. Bojala sam se da neće preživjeti", prisjetila se.
Kako je dodala, u sirotištu  je preživljavao na bizarne načine. Gutao je vazduh ako bi u želucu stvorio osjećaj sitosti i povraćao je hranu samo da bi opet mogao da jede. 
 

Ne propustite