Svijet dijeli dirljiv video: Ovako klub želi da se pamti poginula momčad [VIDEO]

Svijet
Svijet dijeli dirljiv video: Ovako klub želi da se pamti poginula momčad [VIDEO]
"OVO su posljednje slike naših ratnika", napisao je sinoć Chapecoense na svom Facebooku. Bio je to tek drugi njihov post nakon strašne zrakoplovne nesreće, u kojoj je poginuo praktički cijeli klub. Oglasili su se statusom uz video, u koji su uvrstili fotografije po kojima žele da pamtimo stradalu momčad. Do jučer većina nas nije znala za klub iz grada od 200-tinjak tisuća stanovnika, što je u Brazilu tek veće naselje. Danas svi dijele njihovu priču. Opisali smo put koji je "zeleni uragan", kako ih zovu, prošao od pete lige do finala Copa Sudamericane, drugog najvažnijeg klupskog natjecanja Južne Amerike. Na tom putu uspjelo im je nemoguće: ujediniti navijače svih brazilskih klubova da ih bodre u finalu.

"Ovo su posljednje slike naših ratnika", napisao je sinoć Chapecoense na svom Facebooku. Bio je to tek drugi njihov post nakon strašne avionske nesreće, u kojoj je poginuo cijeli klub. Oglasili su se statusom uz video, u koji su uvrstili fotografije po kojima žele da pamtimo stradalu momčad. Do jučer većina nas nije znala za klub iz grada od 200-tinjak hiljada stanovnika, što je u Brazilu tek veće naselje. Danas svi dijele njihovu priču. Opisali smo put koji je "zeleni uragan", kako ih zovu, prošao od pete lige do finala Copa Sudamericane, drugog najvažnijeg klupskog natjecanja Južne Amerike. Na tom putu uspjelo im je nemoguće: ujediniti navijače svih brazilskih klubova da ih bodre u finalu.

Brazilci ne samo da ne podržavaju ostale klubove svoje zemlje, nego i navijaju protiv njih. Chape je bio iznimka, a ujedinio je Brazil i nakon tragedije. Svi žele pomoći klubu da opstane. 

"Život nas uči teškim lekcijama. Probudili smo se jutros s novim izazovima. Naši ratnici postali su junaci. Ušli su u vječnost i zbog njihove borbe stao je svijet. Danas igramo utakmicu koja nema posljednji zvižduk. Mi smo danas, zajedno, više od jedne momčadi, više od 11 igrača na terenu. Zeleni uragan vječni je pobjednik i u teškim vremenima", poručili su iz brazilskog kluba. 

 

Ne propustite