Kako se obući ovisno o građi tijela?

Moda i ljepota
Kako se obući ovisno o građi tijela?
Što obući a što svakako izbjeći ovisi o oblik vašeg tijela. Svaka žena, bez obzira na to kako je građena, ponešto želi sakriti, dok bi one dijelove tijela na koje je ponosna rado istaknula. Evo par modnih savjeta koji će vam pomoći kod odabira stila koji izvlači najbolje iz vaše građe.

Što obući a što svakako izbjeći ovisi o oblik vašeg tijela. Svaka žena, bez obzira na to kako je građena, ponešto želi sakriti, dok bi one dijelove tijela na koje je ponosna rado istaknula. Evo par modnih savjeta koji će vam pomoći kod odabira stila koji izvlači najbolje iz vaše građe.

Građa koja podsjeća na pješčani sat
Uski ste u struku sa ujednačenim mjerama u kukovima i grudima.
Osnovni dio garderobe za vas bi trebao biti: Uska suknja do koljena, sa visokim strukom. Ovaj kroj će podilaziti vašoj figuri ističući zanosne obline koje imate. Nosite ju uz jednostavnu košulju uvučenu unutra.

Modna preporuka: Izbjegavajte odjeću vrećastog oblika što će prikriti oblik vaših kukova i guze, kao i suviše uske stvari koje će previše naglasiti razliku u širini struka i kukova. Dobro će vam pristajati jeans sa ravnim ili blago zvonastim nogavicama, jer će na dobar način izbalansirati vaše obline. Općenito, svi modeli sa visokim strukom će vam dobro pristajati, a stil možete upotpuniti širokim remenom.

Građa koja podsjeća na pravokutnik
Sportski ste građeni, vaša ramena i kukovi su približno iste širine, struk je malo širi, a grudi su manje.
Osnovni dio garderobe za vas bi trebao biti: Uske hlače. One će istaknuti vaše vitke i duge noge.
Modna preporuka: Izbjegavajte dječačku i vrećastu odjeću. Kada kupujete majice birajte one sa asimetričnim otvorom i slobodno se odlučite za malo dublji izrez. Zatvorena odjeća, sa okruglim izrezom će učiniti da vaše grudi izgledaju još manje. Suknja na A će istaknuti vaš struk i umanjiti utisak dječačke građe, a efekt većih oblina i ženstvenosti možete postići i životinjskim uzorcima tkanina.

Građa koja podsjeća na krušku
Vaši kukovi i guza su znatno širi od grudi i ramena,
Osnovni dio garderobe za vas bi trebao biti: Haljina koja se širi od struka. Izbalansirat će vašu figuru i umanjiti upadljivost donjeg dijela tijela.
Modna preporuka: Izbjegavajte svijetle boje i uzorke na vašoj guzi. Tamne hlače će vam odlično pristajati. Birajte modele u stilu 70ih, sa širokim ili zvonastim nogavicama. Privucite pažnju na gornji dio tijela upadljivim nakitom ili izazovnim dekolteom. Top bez naramenica vam, također, može dobro stajati.

Građa koja podsjeća na obrnuti trokut
Imate široka ramena, dok su vaši kukovi prilično uski, guza mala, a noge vrlo mršave.
Osnovni dio garderobe za vas bi trebao biti: Košulja koja se vezuje oko struka. Dodati će vašem izgledu dojam ženstvenih oblina.
Modna preporuka: Izbjegavajte rolke i općenito garderobu sa visokim okovratnikom. Tunike vam, također, neće dobro stajati jer će u njima gornji dio vašeg tijela izgledati još upadljivije. Hlače koje nosite trebaju biti uske, ali ne slim. Možete vizualno dodati volumen vašim kukovima, ako nosite suknje u obliku zvona ili hlače koje su šire u bokovima i sužavaju se prema nogavicama.

Građa koja podsjeća na jabuku
Tijelo okruglastog oblika sa sličnim širinama kukova, struka i bokova.
Osnovni dio garderobe za vas bi trebao biti: Strukirani sako. Zakopčajte jedan botun na sredini i to će trenutno suziti vašu figuru.
Modna preporuka: Izbjegavajte sve što je preusko. Garderoba u jednoj boji učinit će da vaše tijelo izgleda tanje i istaknut će ono najbolje na njemu. Možete nositi tamnije nijanse, ali kada se malo opustite, slobodno se odlučite za neke odvažne svjetlije. Široke suknje u stilu 50ih, učinit će da vaš struk izgleda uže.

Građa: Ako ste izrazito niski
Vaše tijelo je skladno građeno,jedina slaba točka vam je visina.
Osnovni dio garderobe za vas bi trebao biti: Kratka haljina koja će istaknuti vaše noge i tako učiniti da vizualno izgledate više.
Modna preporuka: Garderoba sa previše detalja nije preporučljiva niskim ženama, kao ni modeli vrećastog kroja. Uske hlače, sa ravnim nogavicama su pun pogodak. Što god da obučete, visoke potpetice će svakako dodati nekoliko centimetara koji nedostaju.

Građa: Ako ste visoki
Imate manekensku visinu i duge noge.
Osnovni dio garderobe za vas bi trebao biti: Tunike i duže košulje.
Modna preporuka: Haljine i suknje duge do poda izgledati će fantastično na vama, jer će na pravi način naglasiti vašu visinu. Lepršave suknje, sa detaljima poput džepova, također će vam dobro stajati. Izbjegavajte odjeću sa sitnim uzorcima, ako želite šare, neka one budu krupne.

Ne propustite