Juve u derbiju srušio Napoli, Higuain nije slavio gol protiv bivšeg kluba

Fudbal
Juve u derbiju srušio Napoli, Higuain nije slavio gol protiv bivšeg kluba
Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu, Pjanić je na terenu bio do 68. minute, Rog i Strinić ostali su na klupi, dok je Pjaca ozlijeđen

Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu, Pjanić je na terenu bio do 68. minute, Rog i Strinić ostali su na klupi, dok je Pjaca ozlijeđen

Juventus je u derbiju 11. kola Serie A u Torinu s 2:1 pobijedio Napoli, a Napolitancima je presudio bivši igrač Gonzalo Higuain.

Nismo puno toga vidjeli u prvih 15-ak minuta utakmice, u 13. minuti zatresla se mreža Buffona, no opravdano je poništen gol zbog zaleđa Callejona. Treba tek istaknuti pokušaj Hernanesa u 15. minuti iz daljine koji je bio lagani zadatak za Reinu. Nakon toga Juve je bolje zaigrao, u 18. minuti na jednu je loptu malo zakasnio Khedira, a dvije minute kasnije na jednu odbijenu loptu natrčao je Lichtsteiner, no udarac s 14 metara je otišao 'nebu pod oblake'. U 24. minuti Khedira je dao loptu u prostor za Higuaina, čiji je udarac na kraju blokiran.

Opet je uslijedilo razdoblje igre bez pravog nogometa, a loša vijest za Allegrija stigla je u 39. minuti kada je morao zamijeniti ozlijeđenog Chiellinija Cuadradom. Uistinu smo jako malo toga vidjeli u prvih 45 minuta u kojima se više pazilo na svoj gol, nego gledalo prema protivničkom.

Stara dama je do vodstva stigla u 50. minuti kada se nakon jedne gužve i lošeg ispucavanja Goulhama lopta odbila do Bonuccija koji ju zakucava u mrežu s 14, 15 metara za 1:0. Već u sljedećem napadu Napoli je mogao do izjednačenja, ali je Mertens iz izgledne situacije pucao preko gola. No, nije dugo stara dama čuvala vodstvo, Insigne je u 54. minuti sjajno pronašao Callejona, koji je nečuvan te udarcem iz prve pogađa pokraj nemoćnog Buffona.

Promjena nije bilo do 71. minute kada se jedna lopta odbila do Gonzala Higuaina , koji neobranjivo prizemnim udarcem s 12, 13 metara zakucava loptu u kut za 2:1. Protiv bivšeg kluba Argentinac ipak nije slavio. Odgovorio je Napoli preko Mertensa dvije minute kasnije, no njegov udarac s 20-ak metara prohujao je pokraj gola. U 82. minuti Higuain je imao novu priliku nakon ubačaja Cuadrada, no udarac glavom otišao je pokraj gola. Napoli je do kraja imao nekoliko prilika, no Sarrijevi igrači nisu pokazali preciznost.

Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu, Pjanić je na terenu bio do 68. minute, Rog i Strinić ostali su na klupi, dok je Pjaca ozlijeđen.

Ne propustite