Savjeti za šminkanje nakon 30-te

Moda i ljepota
Savjeti za šminkanje nakon 30-te
Većina žena upadne u rutinu kad je u pitanju način šminkanja te se najčešće godinama uljepšava na isti način. Međutim, ukoliko unesete male promjene u način šminkanja, novi vas izgled može znatno pomladiti i to u trenutku.

Većina žena upadne u rutinu kad je u pitanju način šminkanja te se najčešće godinama uljepšava na isti način. Međutim, ukoliko unesete male promjene u način šminkanja, novi vas izgled može znatno pomladiti i to u trenutku. Poslije tridesete godine trebalo bi svakako izbjegavati mat podloge i tamne nijanse rumenila, a izgled osvježiti svjetlijim nijansama ruža koji će vašim usnama dati punoću.

Kreme za podlogu su savršeno rešenje kada imate više od 30 godina, jer koža polako gubi sjaj, a pojavljuju se i sitne bore. Na tržištu sada postoje proizvodi koji sužavaju pore, izglađuju bore, smanjuju masnoće i daju licu zdrav sjaj.

Sve to pomaže stvaranju boljeg izgleda kože. Izbor podloge je vrlo bitan. Prozračne formule koje reflektiraju svjetlo čine vaš ten svjetlijim i svježijim. Izbjegavajte mat podloge i podloge u prahu jer one mogu umrtviti kožu i naglasiti bore. Koristite kremaste formule sa satenskim sjajem koje možete nanositi samo na mjesta na kojima je to potrebno zbog izjednačavanja sa ostatkom tena, kao na primjer T zona.

Rumenilo može pomoći da izgledate mlađe, ukoliko odaberete pravu nijansu. Nemojte koristiti smeđe, sive i pepeljaste nijanse. Također izbjegavajte smeđe bronzere, jer čine da koža djeluje isušeno. Koža prirodno gubi pigment kako stari, tako da je rumenilo savršeno osvježava lice. Nježno roza i boja breskve izgledaju prirodno. Ne nanosite rumenilo ispod jagodica jer vam lice može izgledati upalo. Nasmiješite se ispred ogledala kako bi ste vidjeli gdje su vam jabučice na obrazima i na to mjesto nanesite rumenilo.

Što se tiče sjenila za oči, mineralna sjenila savršeno reflektiraju svjetlo i čine oči otvorenijima. Što ste stariji, pravilo je da je manje više. Što se tiče boja, crne nijanse sjenila mogu učiniti da izgledate starije. Smeđe, bakarne i boje cigle idu dobro na plave, boja šljive i breskve na zelene, a tamnije nijanse breskve i roza nijanse na smeđe oči. Svijetle nijanse na pregibima kapaka i ispod obrva također otvaraju oči.

Kada je u pitanju ruž za usne, činjenica je kako s vremenom usne gube svoju punoću i postaju bljeđe, ali postoje trikovi kako im sve to vratiti. Dobar izbor nijansi su ružičaste, boje breskve i crvenkasto-ljubičaste. Koristite hidratantne, kremaste i polu-sjajne ruževe jer mat ruževi čine vaše usne starijima. Također možete dodati sjajilo preko svog uobičajenog ruža, što će usnama dati efekt punoće. Ukoliko prije ruža koristite olovku, to će pomoći da vaše usne imaju izgled punoće, ali pazite da je olovka u istoj nijansi kao i ruž.

Ne propustite