Umjetnička instalacija "Think Freedom" u Sarajevu

Kultura
Umjetnička instalacija "Think Freedom" u Sarajevu
Umjetnička instalacija "Misli slobodu: Između danas i sutra", umjetnice Edine Selesković, predstavljena je večeras u BlackBox galeriji u Sarajevu

Umjetnička instalacija "Misli slobodu: Između danas i sutra", umjetnice Edine Selesković, predstavljena je večeras u BlackBox galeriji u Sarajevu, a prema riječima umjetnice cilj je projekat u New Yorku u 2019. godini, ali da će za sada nastaviti po Evropi.

"U Evropu nam je cilj ući 2017. godine, u Japan i Latinsku Ameriku 2018., da bismo na kraju projekat predstavili 2019. godineu New Yorku. S obzirom da se izložba prikazuje u okviru Open Festa prikazali smo i trailer dokumentarnog fima u režiji Ahmeda Imamovića, a Sarajevo zaslužuje znati šta je to novo na bh. kulturnoj sceni", kazala je Selesković.

Projekat "Misli slobodu: Između danas i sutra" je osmišljen kao instalacija sastavljena od više hiljada stiliziranih ptica izrađenih pojedinačno od metala i postavljenih u impresivnoj formaciji jata. 

"Riječ je se o skulpturama koje su urađene kao poruke i koje se spajaju u oblik ptice, a na krilima te ptice su ispisane poruke djece s kojom često razgovaram o tome šta za njih znači sloboda i na koji način oni vide svoju budućnost."

A ono najvažnije jesu glavne poruke ove instalacije, a to jesu mir i sloboda.

 

 

Ne propustite