Ognjen Tadić: BiH se kreće u pozitivnom smjeru

Bosna i Hercegovina
Ognjen Tadić: BiH se kreće u pozitivnom smjeru
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić i novi šef Političkog odjeljenja Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH Matthew Field ocijenili su danas u Sarajevu da ima prostora za optimizam jer se BiH kreće u pozitivnom smjeru.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić i novi šef Političkog odjeljenja Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH Matthew Field ocijenili su danas u Sarajevu da ima prostora za optimizam jer se BiH kreće u pozitivnom smjeru. Sagovornici su konstatovali da je pred domaćim političarima i međunarodnim prijateljima zadatak da partnerski rade na pretvaranju široke podrške u konkretnu aktivnu volju kako bi se efikasno sprovodile obimne reforme na evropskom putu.

Tadić i Field su razgovarali o aktuelnom političkom trenutku BiH u svjetlu rezultata nedavno održanih lokalnih izbora, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Tadić je istakao da se ponovo pokazalo da, uslijed izostanka adekvatnog partnerskog odnosa evropske zajednice država, podršku gube oni koji, ne samo deklarativno, nego i u praksi čine konkretne poteze na evropskom putu. 

"Istovremeno, negativne posljedice snose političari koje na tom putu odlikuje zalaganje za principe i spremnost na iskorake, a kao konkretne primjere naveo je Dragana Čavića (NDP), Željka Komšića (DF), a posljednjih mjeseci i Mladena Bosića (SDS)", navodi se u saopštenju.

Ne propustite