Fahrudin Radončić: Gospodin Keljmendi i ja nikada nismo imali zakazan sastanak

Region
Fahrudin Radončić: Gospodin Keljmendi i ja nikada nismo imali zakazan sastanak
Besnik Berisa, advokat Nasera Keljmendija, kome se sudi u Prištini, izjavio je danas da je lider Saveza saveza bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić svjedok Tužilaštva na današnjem ročištu u Prištini, a Radončić je u toku suđenja rekao da se nikada nije sastao s Keljmendijem. Specijalni tužilac Andrew Huise, Radončića je, između ostalog, ispitivao o kupovini nekretnina i da li ih je plaćao u gotovini.

Besnik Berisa, advokat Nasera Keljmendija, kome se sudi u Prištini, izjavio je danas da je lider Saveza saveza bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić svjedok Tužilaštva na današnjem ročištu u Prištini, a Radončić je u toku suđenja rekao da se nikada nije sastao s Keljmendijem.  Specijalni tužilac Andrew Huise, Radončića je, između ostalog, ispitivao o kupovini nekretnina i da li ih je plaćao u gotovini. Na to je lider SBB-a, protiv kojeg se i u Bosni Hercegovini vodi proces, odgovorio da je "očekivao ozbiljnija pitanja i da sve transakcije radi putem računa, a ne kešom".

O vezama s Keljmendijem, Radončić je istakao:

"Mi smo s gospodinom Keljmendijem samo sarađivali s ciljem kupovine autoblinde i neke nekretnine, kao što je imovina na Ilidži. Ja nikad nisam direktno pregovarao s gospodinom Keljmendijem u vezi kupovine ili cijene" i dodao da je s Keljmendijem direktno pregovarao tadašnji predstavnik Avaza, Muhamed Bakarević.

Tužioca je, također, interesirao navodni sastanak Radončića i Keljmendija.

""Gospodin Keljmendi i ja nikada nismo imali zakazan sastanak, posebno ne onaj sastanak o kojem spekuliraju mediji gdje su prisustvovali i (Ekrem) Lekić, (Naser) Orić, (Senad) Šahinpašić i drugi. Taj se sastanak nikad nije desio", rekao je Radončić, prenosi Tanjug.

Kako je rekao, na Keljmendija ga je upozorio bivši zamjenik visokog predstavnika u BiH.

"Gospodin Raffi Gregorian me je upozorio tokom jednog sastanka u mojoj kancelariji da bih se trebao paziti jer postoje neke sumnje u vezi s Keljmendijem. Poslije toga nismo više sarađivali s gospodinom Keljmendijem", rekao je Radončić.

Predviđeno je da svjedočenje Radončića traje tri dana. Specijalno tužilaštvo Kosova protiv Keljmendija je podiglo optužnicu u julu 2014. za organizirani kriminal, teško ubistvo, kupovinu, posjedovanje, raspodjelu i neovlaštenu prodaju narkotika. Iz Tužilaštva tvrde da je Keljmendi bio lider i vođa kriminalne organizirane grupe, dok se kao teško ubistvo navodi ubistvo Ramiza Delalića u Sarajevu 2007. godine.

Ne propustite