Lukavac: Dvije učenice prijavile lažnu otmicu

Crna hronika
Lukavac: Dvije učenice prijavile lažnu otmicu
Dvije učenice Osnovne škole u Lukavcu jutros su policiji prijavile lažnu otmicu, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK). Policija je dojavu dobila u 7 sati, a nakon provjere svih podataka i činjenica koje su djevojčice kazale, policija je utvrdila da je riječ o neosnovanoj prijavi. "Pedagog i nastavnici osnovne škole koju djevojčice pohađaju u Lukavcu su obavili razgovor s njima. Ovakvo nešto su uradile vjerovatno ponukane prethodnim slučajevima koji su se desili u nekoliko gradova u našoj zemlji", kazali su iz MUP-a TK.

Dvije učenice Osnovne škole u Lukavcu jutros su policiji prijavile lažnu otmicu, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).
Policija je dojavu dobila u 7 sati, a nakon provjere svih podataka i činjenica koje su djevojčice kazale, policija je utvrdila da je riječ o neosnovanoj prijavi.

"Pedagog i nastavnici osnovne škole koju djevojčice pohađaju u Lukavcu su obavili razgovor s njima. Ovakvo nešto su uradile vjerovatno ponukane prethodnim slučajevima koji su se desili u nekoliko gradova u našoj zemlji", kazali su iz MUP-a TK.

U posljednjih mjesec dana u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine prijavljeni su lažni ili stvarni pokušaji otmice djece, najčešće ispred osnovnih škola.

 

Ne propustite