Zoran Galić: Političari nas napadaju kad ne ostvarujemo njihove želje

Region
Zoran Galić: Političari nas napadaju kad ne ostvarujemo njihove želje
Direktor Granične policije BiH Zoran Galić kazao je kako političari u BiH napadaju Graničnu policiju kada im ne budu ostvarene želje da njihovi prijatelji ili rodbina budu promaknuti.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je kako političari u BiH napadaju Graničnu policiju kada im ne ostvaruju želje da njihovi prijatelji ili rodbina budu promaknuti. Kako je Zoran rekao, riječ je o raznim političkim subjektima ili pojedinc kojii koriste određeni prostor za napad na Graničnu policiju BiH.

Galić je rekao da uvažava sve političke subjekte i da čak nije ni problem ako se profesionalna strana poklopi sa željama političara, ali to sve mora biti u skladu sa zakonom. 

Osvrnuo se i na odnose među uposlenicima u Graničnoj policiji BiH ističući kako u njihovom slučaju manjina zlostavlja većinu. 

Kako kaže Galić, Granična policija BiH sprovodi reforme kako bi se smanjio broj šefova i generalista jer nedostaje specijalista na terenu. On je kazao da je tražio da mu se smanji kabinet za 60 posto pitajući se šta će mu tri savjetnika. 

Rekao je da je jedan od njegovih savjetnika sebi dao za pravo da diskreditira Graničnu policiju. Kako kaže, po dolasku na čelu pristupio mu je jedan visoki časnik koji mu je pokazao kako je u dobrim odnosima s određenim portalima, time insinuirajući da ima utjecaj. Galić ističe da Granična policija BiH ne može funkcionisati na principu prijetnji. 

Rekao je da je uposlenik Granične policije BiH Naim Pidro smijenjen zbog određenih propusta te da nije tačno da se to desilo iz razloga što je Pidro "uzeo pasoš predsjedniku Draganu Čoviću". 

Galić se žalio i kako je ovih dana bio u Tužilaštvu BiH zbog toga što ga je savjetnik prijavio da je nabavio vozilo koje koristi njegov zamjenik. Direktor Granične policije BiH obratio se članovima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH na kojoj raspravljaju o informacijama o posjetama Komisije Graničnoj policiji BiH.

Ne propustite