Danas oblačno vrijeme sa kišom, saobraća se bez dužih zastoja na putevima u BiH

Aktuelno
Danas oblačno vrijeme sa kišom, saobraća se bez dužih zastoja na putevima u BiH
Danas će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme sa kišom uglavnom prijepodne. U drugoj polovini dana lokalno može pasti malo kiše.

Danas će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme sa kišom uglavnom prijepodne. U drugoj polovini dana lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini pretežno oblačno. Od sredine dana prema poslije podnevnim satima slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. U Sarajevu oblačno, povremeno je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura zraka oko 10°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C. Stanje na cestama 26.10.2016. u 06:30 sati

Ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Kolovoz je pretežno suh, a izuzetak su dionice u sjevernim krajevima, gdje se zbog kiše koja pada vozi po mokrom kolovozu. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na asfaltiranju kolovoza, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce na regionalnom putu R-402 Cazin-Bosanska Otoka u mjestu Bajrići.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima: M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć (11-15 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Ne propustite