Aleksandar Vučić teatralan, tajnovit i nedorečen! [VIDEO]

Aktuelno
Aleksandar Vučić teatralan, tajnovit i nedorečen! [VIDEO]
Aleksandar Vučić je u press konferenciji koja je počela u 20:00 pričao o temama koje su aktuelne u cijelom regionu, no koje su posebno važne za Srbiju i stanje u toj državi.

Aleksandar Vučić je na večerašnjoj konferenciji za medije, koja je počela u 20:00 sati, pričao o problemima koji su zadesili Crnu Goru, kazavši da je Vlada Srbije uradila sve da detektuje lica koja su pratila Mila Đukanovića.

"Ovdje su takva lica kod nas i ja sam to prenio Crnoj Gori. Nisam mislio da aboliram ove koji su dole pohapšeni", kazao je.

"Vlada Srbije vodit će politiku nezavisne i autonomne Srbije, mi čuvamo svoju zemlju. Uočili smo povećano dejstvo stranih službi i agenata ovdje. Evidentirali smo niz obavještajnih aktivnosti uperenih protiv interesa Srbije. Procesuirat ćemo sve oni koji sarađuju sa službenicima stranih ambasada, a već smo ih evidentirali", istakao je Vučić.

vucicsssss

''Četiri dana smo šutili kada je riječ o Crnoj Gori i onome što se tamo događa. Naši bezbjednosni organi došli su do nepobitnih dokaza da su između ostalog i na teritoriji Republike Srbije pripremane aktivnosti za teritoriju Crne Gore. Ta lica radila su zajedno sa ljudima za koje mogu reći kako su ta lica, ne ovi koji su uhapšeni u Crnoj Gori, nego su ta lica pratila Đukanovića o čemu smo upoznali tužioca i bezbjednosne strukture u toj zemlji. Našli smo 125 hiljada eura, uniforme i mnogo drugoga što je u našem posjedu. Zato neka građani znaju da će biti 5000 afera protiv mene jer sam odlučio da o ovome govorim. Jasno vam je kako ovo nijedna zemlja, nijedna mala zemlja to nije uradila, tako da očekujem svašta u narednom periodu. To je ono što sam smio reći. I oko saradnje sa stranim službama i sa onim što se događalo u Crnoj Gori. Rekao sam da su neka druga lica mogla da naprave haos, a ne ovi ostali.''

Tokom konferencije Vučić je nekoliko puta naglasio da postoji još jako mnogo informacija, no da ih ne smije otkriti još uvijek. Na pitanje ko stoji iza scenarija u Crnoj Gori, Vučić je odgovorio:

''Ovdje govorim o predmetu koji ima elemente inostranosti, ali ne mogu da govorim o tome. Vidjet ćete sve u svakom postupku. Sve što smo imali to smo i dali."

Vučić također optužuje da su velike službe duboko ušle u špijuniranje Srbije: ''Sve nam nose, podatke, sve... Vidjet ćete vrlo brzo gdje sve ovo ide. Ne ljutim se na ove iz svjetskih službi, ali ne mogu da vam objasnim bijes protiv Srba koji rade protiv svoje zemlje.''

vucicdddd

O optužbama da krade svoj narod, Vučić je odgovorio: ''Ja ne kradem, ja se protiv lopova borim. Lopovi to rade za pare, ne za lijepe oči. Ne radite i ne pakujte mi ono gdje me nema."

Cijela press konferencija nije dugo trajala, a Vučić je optužio i Upravu kriminalističke policije: ''Odavanje podataka curi iz Uprave kriminalističke policije. Visoki funkcioner je u pitanju, završavam press ovim!''

 

 

 

 

 

 

 

Ne propustite