Kalinićev šou, Inter tone sve dublje, Ljajić ponovo spašavao Mihu

Fudbal
Kalinićev šou, Inter tone sve dublje, Ljajić ponovo spašavao Mihu
Nikola Kalinić opet je zabio za Fiorentinu, koja je na gostovanju pobijedila Cagliari s 5:3.

Nikola Kalinić opet je zabio za Fiorentinu, koja je na gostovanju pobijedila Cagliari s 5:3.

Viole su već u drugoj minuti primile gol, Di Gennaro je doveo domaćina u vodstvo, ali je Kalinić u 20. glavom na ubačaj Tella izjednačio. I u 26. minuti Fiorentina je preokrenula: Nikola je asistirao Bernardeschiju. A Bernardeschi je već u 32. minuti zabio i za 1:3.

Da bi u 40. minuti Kalinić zabio još jedan, za 1:4! Pogodio je udarcem iz daljine. I hat-trick Nikola je zaključio glavom u 53. minuti za 1:5! Nakon što je u Evropskoj ligi zabio dva Slovanu iz Libereca, četiri dana, dvije utakmice, pet golova Nikole Kalinića!

Cagliari je golom Capuana u 61. smanjio na 2:5, a preko Boriella u 77. na konačnih 3:5.

Atalanta - Inter 2:1

U početnom sastavu Intera našli su se i Perišić i Brozović, a Atalanta je povela u 10. minuti golom Masiella. Eder je izjednačio sjajnim golom iz slobodnog udarca u 50. minuti. Zanimljivo, Brozoviću se piše asistencija, jer je dotakao loptu prije Ederove bombe! U 62. minuti Brozović je zamijenjen.

No, u 87. minuti iz čistog jedanaesterca Pinilla je donio pobjedu Atalanti, te je Inter tek 13. momčad Serie A. Ovo će vjerovatno biti i posljednji meč na klupi Nerazzurra za Franka de Boera.

Crotone - Napoli 1:2

Zabio je Callejon u 17. minuti, ali od 31. Napoli je bez isključenog Gabbiadinija. No, i s igračem manje Napoli je povećao prednost, golom za 2:0 Maksimovića u 34. minuti. Domaćin je smanjio u 89. minuti golom Rosija. Strinić je odigrao 90 minuta, Rog opet ostao na klupi.

Empoli - Chievo 0:0

Chievo je u 80. minuti ostao bez isključemog Castra, ali je osvojio bod kod Empolija. Rade Krunić je igrao za domaće do 68. minute.

Torino - Lazio 2:2

Falque je zabio u 20. minuti, Lazio je izjednačio preko Immobilea u 71., a preokret je režirao Murgia u 84. golom za 1:2. Za oba je gola asistirao Felipe Anderson, a Senad Lulić igrao je za Lazio od početka. Ipak, u 90. minuti Ljajić je iz penala izjednačio na 2:2, nakon što je Parolo igrao rukom u kaznenom prostoru.

Ne propustite