Avioni američke koalicije napali pogrebnu povorku

Svijet
Avioni američke koalicije napali pogrebnu povorku
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je koalicija koju predvodi SAD izvršila napad na pogrebnu povorku u iračkom gradiću Dakuk nedaleko od grada Kirkuka i tom prilikom ubila desetine ciAvila. Teroristi "Islamske države" nisu aktivni u toj oblasti, prenosi "Sputnjik". Portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov nazvao je ove napade ratnim zločinima. "Ruskim sredstvima za izviđanje juče su detektovana dva ratna aviona iznad Dakuka, iračkog grada u blizini Kirkuka gdje, prema našim saznanjima, nema militanata `Islamske države`", izjavio je Konašenkov. U saopštenju se navodi da je prema izjavama svjedoka, vazduhoplovstvo koalicije povorku pogrešno identifikovalo kao grupu militanata. "Desetine iračkih civila poginulo je, uključujući žene i djecu", navodi se u saopštenju. U ovom incident ubijeno je 20, a ranjeno 45 ljudi.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je koalicija koju predvodi SAD izvršila napad na pogrebnu povorku u iračkom gradiću Dakuk nedaleko od grada Kirkuka i tom prilikom ubila desetine civila.

Teroristi "Islamske države" nisu aktivni u toj oblasti, prenosi "Sputnjik". 

Portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov nazvao je ove napade ratnim zločinima.

"Ruskim sredstvima za izviđanje juče su detektovana dva ratna aviona iznad Dakuka, iračkog grada u blizini Kirkuka gdje, prema našim saznanjima, nema militanata `Islamske države`", izjavio je Konašenkov. 

U saopštenju se navodi da je prema izjavama svjedoka, vazduhoplovstvo koalicije povorku pogrešno identifikovalo kao grupu militanata. "Desetine iračkih civila poginulo je, uključujući žene i djecu", navodi se u saopštenju. 

U ovom incident ubijeno je 20, a ranjeno 45 ljudi.

Ne propustite