Spretna pobjeda za Bilića, Topnici razočarali na Emiratesu

Fudbal
Spretna pobjeda za Bilića, Topnici razočarali na Emiratesu
West Ham je nakon prekida crnog niza od pet utakmica bez pobjede (četiri poraza i remi), uspio slaviti u prošlom kolu s 1:0 kod Crystal Palacea, a danas je Slaven Bilić uspio vezati i drugu pobjedu zaredom i pobjeći iz ponora protiv posljednje ekipe prvenstva.

West Ham je nakon prekida crnog niza od pet utakmica bez pobjede (četiri poraza i remi), uspio slaviti u prošlom kolu s 1:0 kod Crystal Palacea, a danas je Slaven Bilić uspio vezati i drugu pobjedu zaredom i pobjeći iz ponora protiv posljednje ekipe prvenstva.

Slavio je West Ham protiv Sunderlanda 1:0 na Olimpijskom stadionu u Londonu, a 'hammersi' tako nisu izgubili posljednjih sedam utakmica od Sunderlanda, dok su 'crne mačke' još uvijek bez pobjede u prvenstvu. 

Prvu pravu priliku imali su domaćini u 11. minuti kada je Dimitri Payet ukrao jednu loptu i sjajno prošao dvojicu igrača, ali je njegov udarac ipak odbranio Jordan Pickford. Payet je ponovo zaprijetio u 27. minuti kada je sjajno pucao s nekih 18 metara i pogodio lijevu stativu. 

Gosti su uzvratili na početku drugog poluvremena kada je Jermain Defoe snažno pucao s ruba šesnaesterca, ali je to obranio Adrian. Pedro Obiang je u 75. minuti sjajno prošao kroz obranu Sunderlanda, izašao sam pred golmana, prešao i njega, ali onda pucao pored gola. I kada se činilo da će susret završiti bez golova Winston Reid je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade pogodio s ruba šesnaesterca za veliko slavlje domaćina. 

Arsenal - Middlesbrough 0:0

'Topnici' nisu uspjeli na svom Emiratesu savladati Boro. Mohamed Elneny je u desetoj minuti primio prekrasan pas i pucao snažno s velike udaljenosti, međutim lopta je otišla tik pored desne stative. Gaston Ramirez je u 20. minuti odlično pucao iz slobodnjaka s poludistance i pogodio prečku, a iz slobodnjaka je tri minute kasnije na suprotnoj strani pokušao i Alexis Sanchez. Lopta je išla u desne rašlje, ali je gostujući golman Victor Valdes fantastično reagirao.

Pokušao je Sanchez i u 54. minuti, s ruba šesnaesterca, ali i to je Valdes odbranio. Benjamin Gibson je u 59. minuti lagano prošao kroz obranu i izašao jedan na jedan s golmanom, ali njegov udarac u lijevu stranu gola obranio je Petr Čech. Do kraja susreta više nije bilo velikih prilika. 

Leicester - Crystal Palace 3:1

'Lisice' su na svom King Power stadionu slavile 3:0 i tako nastavile s dobrom formom kakvu su prikazale i u Ligi prvaka. 

Zaprijetio je Benteke u 13. minuti odličnim udarcem prema desnim rašljama, ali na pravom je mjestu Kasper Schmeichel. Shinji Okazaki je u 36. minuti pratio dobar centaršut na otprilike 11m od gola i pucao glavom malo iznad prečke. 

Islam Slimani je u 42. minuti dao loptu za Ahmeda Musu na rubu šestnaesterca, a ovaj ju je zakucao u desnu stranu gola za 1:0. Shinji Okazaki je u 63. minuti bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kao bi došao do odbijanca unutar šestnaesterca i zakucao loptu nisko uz lijevu stativu za 2:0. Fuchs je u 80. minuti pogodio za 3:0 da bi u 85. minuti Cabaye postavio konačnih 3:1. 

Swansea - Watford 0:0

Burnley - Everton 2:1

Domaćini su poveli u 39. minuti kada je Sam Vokes pokupio jednu odbijenu loptu i pogodio za 1:0, a izjednačenje gostima donio je Yannick Bolasie udarcem nakon sjajnog solo prodora u 58. minuti. Pobjedu domaćinima donio je Arfield u 90. minuti utakmice. 

Hull - Stoke 0:2

Gostima je veoma bitnu pobjedu donio Xherdan Shaqiri golovima u 26. i 50. minuti utakmice. 

Ne propustite