Liga 10: Sve je spremno za povratak ligaške košarke u BiH

Košarka
Liga 10: Sve je spremno za povratak ligaške košarke u BiH
Danas počinje nova sezona najjače košarkaške lige u Bosni i Hercegovini.

Danas počinje nova sezona najjače košarkaške lige u Bosni i Hercegovini.

Ove sezone igrat će se Liga 10 umjesto prošlogodišnje Lige 12. Broj klubova je smanjen za dva tima, što bi trebalo dodatno pojačati kvalitet takmičenja, a nakon odigranih 18 utakmica pristupit će se podjeli na Ligu za prvaka i Ligi za opstanak.

Dva kluba ispadaju iz lige, zadnji iz regularnog prvenstva, te jedan nakon dodatnog doigravanja. Nakon prošlosezonskog finala u kojem se našao Kakanj, teško je bilo šta prognozirati.

Igokea se priključuje u Ligi za prvaka, te je opet najveći favorit. Bosna Royal je napravila sjajan posao u prethodnom periodu i očekuje se konstantni napredak, a sve u cilju povratka evropskog košarkaškog giganta u vrh bh. košarke. Vratili su se neki od sjajnih košarkaša iz boljih dana ovog nekadašnjeg prvaka Evrope i cilj ove sezone je borba za sam vrh.

Široki ima izuzetno mlad sastav u kojem nema velikih zvijezda, ali bi to mogla biti prednost za ovaj klub koji je u prethodnim godinama dao veliki broj sjajnih košarkaša. Možda se u novom rosteru Širokog krije baš neki takav košarkaš koji bi mogao ovu hercegovačku ekipu dovesti čak i do finala ove godine. Osim pomenuta tri kluba, opasni moraju biti i Kakanj sa Josipom Pandžom na klupi, kao i Sloboda koja ima visoke ambicije sa novim trenerom Velimirom Gašićem. 

Ne propustite