Ahmić za Novi.ba: Sva djeca iz škole su na broju

Bosna i Hercegovina
Ahmić za Novi.ba: Sva djeca iz škole su na broju
Nakon što je rano jutros prijavljena otmica jedne djevojčice u zeničkom naselju Tetovo, dok je druga, navodno, uspjela pobjeći, portparolka MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Aldina Ahmić je za Novi.ba ponovila je da je u službenim prostorijama policije, uz prisustvo stručnih osoba, obavljen razgovor sa maloljetnicom koja je prijavila otmicu, te da su kriminalistički inspektori preduzeli određene aktivnosti prema uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK-a.

Nakon što je rano jutros prijavljena otmica jedne djevojčice u zeničkom naselju Tetovo, dok  je druga, navodno, uspjela pobjeći, portparolka MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Aldina Ahmić je za Novi.ba ponovila je da je u službenim prostorijama policije, uz prisustvo stručnih osoba, obavljen razgovor sa maloljetnicom koja je prijavila otmicu, te da su kriminalistički inspektori preduzeli određene aktivnosti prema uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK-a.


“Kroz razgovor sa maloljetnicom pokušali smo izvršiti provjeru tačnosti navoda iz prijave o navodnoj otmici. Nakon obavljenog razgovora, mi još uvijek ne možemo potvrditi da li je zaista bilo otmice ili ne. Iz uprave škole su potvrdili da su sva djeca na broju i da nemaju prijavljenih nestanaka ”, kaže Ahmić i naglašava da se nastavljaju aktivnosti policije kako bi se utvrdilo šta se zaista dogodilo u ovom slučaju.


Ahmić pojašnjava da zenička policija u okviru svojih aktivnosti vrši mjere pojačanog nadzora svih škola, školskih dvorišta i neposrednog okruženja koji je uvijek predmet policijskog nadzora. Podsjetimo da je djevojčica, koja je navodno oteta, pohađala OŠ “Hasan Kikić”. Vijeće roditelja i zamjenik direktora ove škole Hasan Krgo zatražili su pojačan policijski nadzor nakon ovog događaja.

Pokušali smo kontaktirati direktorice OŠ “Hasan Kikić” Hasne Alihodžić kako bi došli do dodatnih informacija o ovom slučaju, ali se direktorica ne odaziva na naše pozive.  

 

Ne propustite