Prijavljena otmica djevojčice, policija blokirala zeničko naselje Tetovo

Crna hronika
Prijavljena otmica djevojčice, policija blokirala zeničko naselje Tetovo
Da BiH polako, ali postaje država bezakonja i sve češćih otmica koje redovno viđamo u Meksiku, pokazuje jutrošnji pokušaj otmice djevojčice ispred Osnovne škole Saburina u sarajevskoj Općini Stari grad, kao i prijava otmice jedne djevojčice u zeničkom naselju Tetovo, dok je druga, navodno, uspjela pobjeći.

Da BiH polako postaje država bezakonja i sve češćih otmica koje redovno viđamo u Meksiku, pokazuje jutrošnji pokušaj otmice djevojčice ispred Osnovne škole Saburina u sarajevskoj općini Stari grad, kao i prijava otmice jedne djevojčice u zeničkom naselju Tetovo, dok je druga, navodno, uspjela pobjeći.

Portparolka  MUP-a ZDK Aldina Ahmić je za Novi.ba kazala da se trenutno u službenim policijskim prostorijama obavlja razgovor sa djevojčicom koja je prijavila otmicu i da u ovom trenutku ne može dati više informacija.

“Nije bilo nikakvog nestanka ili pronalaska, to su sve špukulacije. Mi smo preduzeli sve mjere da provjerimo navode”, kaže Ahmić dodavši da je policija blokirala kompletno naselje.   

Policija je blokirala naselje Tetovo čim je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) prijavljena otmica maloljetne djevojčice, a pripadnici policije su blokirali cijelo područje.

5809cd7b-c2ec-4b95-8185-311e0a0a0a64-os-hasan-kikic

Pomoćnik direktorice OŠ “Hasan Kikić” Mustafa Krgo kazao je medijima da je prilikom dolaska u školu zatekao brojne policijske patrole i da nije znao o čemu se radi.

“Pretpostavka je da je neka od djevojčica oteta. Mi iz menadžmenta škole vršimo provjeru kod roditelja od ovih učenika koji danas nisu došli u školu kako bi provjerili da li su djeca kod kuće. Smatram da treba postojati veći stepen sigurnosti, mi smo više puta apelovali da mora biti prisutna policijska patrola oko škole”, pojašnjava Krgo dodavši da je sigurnost učenika veoma upitna.

5809c72f-a8d4-4fbe-9342-2be60a0a0a64-otmica2-718x446

Predsjednik Vijeća roditelja roditelja OŠ “Hasan Kikić” Branko Zadić kaže da ih je ovaj slučaj duboko potresao i da se još uvijek ništa ne zna, osim da je jedna curica nestala.

“Jedino nam policija može pomoći. Apelujem na roditelje da dovode i odvode svoju djecu u školu.To nam jedino preostaje”, poručuje Zadić.  

 

 

 

Ne propustite