Roditelji zabrinuti, djeca u strahu: Potvrđeni navodi o pokušaju otmice djeteta pred OŠ Saburina

Crna hronika
 Roditelji zabrinuti, djeca u strahu: Potvrđeni navodi o pokušaju otmice djeteta pred OŠ Saburina
Odbor za sigurnost Vijeća roditelja Kantona Sarajevo upozorava roditelje da raspolažu informacijom da su jučer ispred OŠ Saburina u Starom Gradu nepoznate osobe pokušale jednu djevojčicu uvesti u svoje vozilo.

Nepoznate osobe pokušale su jednu djevojčicu uvesti u svoje vozilo pred OŠ Saburina u sarajevskoj općini Stari Grad. Tako su naveli iz Odbora za sigurnost Vijeća roditelja Kantona Sarajevo, uputivši upozorenje roditeljima. 

Direktorica OŠ Saburina Meliha Parla potvrdila je za Novi.ba istinitost tih navoda, kazavši da prema riječima djevojčice i roditelja postoje indicije o pokušaju otmice.

"Poduzete su sve mjere predostrožnosti u školi, a policija istražuje slučaj", kazala je ona u kratkoj telefonskoj izjavi.

Portparol MUP-a KS Irfan Nefić potvrdio je za naš portal da je policija na terenu, te da se radi na provjeri svih navoda.

"U toku dana imat ćemo više informacija", kazao je.

Iz Vijeća roditelja učenika osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevu istakli su da je jedino uz dobru saradnju sa policijom moguće unaprijediti opću sigurnosnu situaciju u gradu, te su zamolili da se bilo kakve sigurne ili provjerene informacije o ovom ili drugim slučajevima koji ugrožavaju sigurnost učenika dostave policiji na telefon 122 ili najbližem policijskom službeniku

Ne propustite