Dijeta za dvadeset jedan dan

Praktična žena
Dijeta za dvadeset jedan dan
Do sada ste isprobali brojne dijete i s niti jednom niste zadovoljni? Osim što niste uspjeli skinuti kilograma koliko ste željeli, i to malo što ste skinuli, vratilo se? Niste jedini. S viškom kilograma i dijetama danas se bori velik broj ljudi.

Do sada ste isprobali brojne dijete i s niti jednom niste zadovoljni? Osim što niste uspjeli skinuti kilograma koliko ste željeli, i to malo što ste skinuli, vratilo se? Niste jedini. S viškom kilograma i dijetama danas se bori velik broj ljudi. Prije nego ponovo obeshrabreno slegnete ramenima, nastavite čitati o dijeti o kojoj bruji cijeli svijet.

Dijeta 21 dan ili 21 dan fix dijeta najpretraživanija je dijeta na Google tražilici za 2015. godinu. Razlog tomu je što se dobar glas brzo širi i svi koji je isprobaju ostaju njome oduševljeni. U to se možete uvjeriti i sami jer zadovoljni korisnici objavljuju svoje prije i poslije fotografije na društvenoj mreži Instagrama.

21 dan fix dijeta obećava da ćete u 21 dan izgubiti od 10 do 12 kilograma. Ona dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, a osmislio ju je National Academy of Sports Medicine. Temelji se na kombinaciji različitih vrsta zdrave prehrane prema osobnim potrebama te na redovitoj polusatnoj tjelesnoj aktivnosti koja se mora provoditi svakoga dana.

Prednost ove dijete je što se ona okreće potrebama svakog pojedinca. Prije nego započnete s dijetom, morate izračunati koliko kalorija možete svakoga dana unijeti u tijelo. Izvažite se i svoju sadašnju težinu pomnožite s 11. Tom broju dodajte 400. Toliko kalorija bi trebali unositi ako ne želite smršavjeti, ali niti se udebljati. Kako bi smršavili od tog broja oduzmite 750. To je vaš dozvoljeni kalorijski unos u periodu od 21 dan.

Nakon toga pripremite plastične posudice različitih boja i težine. Naime, trebat će vam zelena posudica za povrće, ljubičasta za voće, u crvenu ćete staviti proteine, žuta posudice je za ugljikohidrate, a dvije narančaste posudice su sjemenske i za umake (sireve i zdrave masti). Uz posude bit će vam potreban i shaker u kojem ćete pripremati voćne sokove.

Posudice su različitih težina pa tako zelena i ljubičasta posuda moraju biti 22 dekagrama teške, žuta posuda mora težiti 15 dekagrama, crvena 17 dekagrama i narančaste svaka po 8 dekagrama.

Obzirom na vaš dnevni kalorijski unos zavisi koliko posudica koje vrste hrane smijete unijeti. Pronađite tablicu na Internetu i saznajte koliko smijete pojesti s obzirom na vašu trenutnu težinu.

Uz ovaj zdravi plan prehrane i minimalno odricanje, važno je svakoga dana provoditi anaerobnu i aerobnu aktivnost u trajanju od 30 minuta. Možete vježbati pilates, jogu, brzo hodati ili trčati. Izaberite tjelesnu aktivnost prema vašim željama. Tako ćete uz zdravu prehranu i ojačati mišiće, oni će biti lijepi i vretenasti, a na kraju, trošit će i više kalorija.

Nakon što ste izgubili kilograme ponovo izračunajte koliko vam je sada potrebno kalorija i održavajte svoju novu tjelesnu težinu.

Dijeta 21 dan nije samo dijeta. Ona je novi životni stil. Uz pomoć ovog plana prehrane izgubit ćete višak kilograma bez odricanja i bit ćete zdraviji. Naučit ćete koliko je važno svakoga dana posvetiti se i tjelesnoj aktivnosti koja će vam pomoći da tijelo zadržite u dobroj formi.

Ne propustite