MEĐU UHAPŠENIMA I BIVŠI KOMANDANT ŽANDARMERIJE BRATISLAV DIKIĆ

Ivica Dačić: "Srbija nema veze sa slučajem hapšenja državljanja Srbije u Crnoj Gori"

Objavljeno:20.10.2016 - 19:24
A A A Times Arial

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema veze sa slučajem hapšenja državljanja Srbije u Crnoj Gori. Među uhapšenima je i bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić. On je naveo da je u interesu države da se ta situacija riješi.

"Mi ćemo se baviti zaštitom interesa naših građana u inostranstvu. Država Srbija nema nikakve veze sa svim tim i nama je u interesu da se to reši", rekao je Dačić na Radio-televiziji Vojvodine.

On je kazao da se Srbija u skladu s diplomatskom praksom obratila institucijama u Crnoj Gori, a da on ne zna u kakvom je statusu Dikić danas i da li se njegovo kretanje prati.

"Ja ne znam u kakvom je statusu Dikić danas. Poslednja informacija koju sam imao je da je teško bolestan", rekao je Dačić.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je noć uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Kao organizator grupe označen je bivši komandant žandarmerije Srbije Bratislav Dikić koji je zajedno sa još 13 ljudi osumnjičen da je pripremao napad na institucije u Crnoj Gori i otmicu premijera Mila Đukanovića tokom izbornog dana.

 

izvor: nezavisne novine

 

  
 
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA