STANOVNICI MZ ŠVRAKINO SELO 1 INSISTIRALI NA RJEŠAVANJU OVOG PROBLEMA

Uskoro će biti uklonjen ruševni objekat nekadašnje pijace u Švrakinom selu

Objavljeno:20.10.2016 - 17:31
A A A Times Arial

Napušteni ruševni objekat nekadašnje pijace u ulici Safeta Hadžića u Švrakinom Selu, koji godinama predstavlja opasnost po život i zdravlje ljudi i narušava izgled centralnog dijela, jednog od najstarijih novogradskih naselja, uskoro će biti uklonjen.

 Time će biti riješen višegodišnji problem stanovnika Mjesne zajednice “Švrakino Selo I”, koji su inicirali njegovo rješavanje.

Općina Novi Grad Sarajevo u proteklom je periodu intenzivno radila na utvrđivanju prava vlasnika poslovnih objekata, koji su se nalazili u sklopu pijace, te provela niz aktivnosti na rješevanju ovog problema.  

Obzirom da je inspekcijskim nadzorom, što je potvrđeno stručnim nalazom i mišljenjem vještaka utvrđeno da je objekat koji je izgrađen prije 36 godina, u stepenu visokog rizika od potpunog urušavanja, te da takvo stanje ugrožava život i zdravlje  građana i neposrednu okolinu, doneseno je rješenje o njegovom uklanjanju.

Ovim rješenjem vlasnici poslovnih prostora trebali su u roku od sedam dana od prijema rješenja izvršiti uklanjanje objekata. Međutim, kako vlasnici nisu postupili po rješenju, rušenje objekta će se izvršiti u novembru 2016. godine uz nadzor urbanističko-građevinskog inspektora Općine Novi Grad.

Datum uklanjanja će biti određen zajedno sa firmom koja za Općinu Novi Grad Sarajevo vrši poslove uklanjanja objekta.

  
 
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA