Upoznajte Kizai, jedinu braon pandu na svijetu

Zanimljivosti
Upoznajte Kizai,  jedinu braon pandu na svijetu
Upoznajte Kizaija, jedinu braon pandu na svijetu. Ova panda, čije ime znači “sedmi sin“, ostao je sam sa samo dva mjeseca, kada ga je majka napustila. Iako je jedina, nije i prva braon panda.

Upoznajte Kizaija, jedinu braon pandu na svijetu. Ova panda, čije ime znači “sedmi sin“, ostao je sam sa samo dva mjeseca, kada ga je majka napustila. Iako je jedina, nije i prva braon panda. Prije njega to je bila čuvena panda Dan Dan, ali se vjeruje da Kizai jedina živa braon panda na svijetu.
Naučnici vjeruju da je Kizai ove jedinstvene boje zbog genetske mutacije (jer, njegova majka je bila crno bijela).

Nije poznato da li je odbačen zbog boje krzna, ali pande su inače loši roditelji. Pronađen je slab i sam u prirodnom rezervatu u Kinling planinama u provinciji Šansi u Kini. Kizai je usvojio centar “Foping dolina panda“, gdje su ga ostale pande maltretirale i uzimali mu hranu. Ali sada, sa sedam godina, Kizai napreduje.

Postao je prava internet senzacija i našao se kao jedan od mnogih slavnih životinja. Čuvar u centru rekao je da je Kizai sporiji od ostalih panda, ali da je slađi. On ga opisuje kao “nježnog, zabavnog i preslatkog“. 

Ne propustite