Čović: Jučer se vidjelo da koalicija na nivou BiH ne funkcionira

Bosna i Hercegovina
Čović: Jučer se vidjelo da koalicija na nivou BiH ne funkcionira
Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH, rekao je danas u Mostaru da se jučer u Parlamentu BiH pokazalo da koalicija na državnom nivou ne funkcionira.

Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH, rekao je danas u Mostaru da se jučer u Parlamentu BiH pokazalo da koalicija na državnom nivou ne funkcionira. "Najbolji način da vidite funkcionira li nešto jeste u parlamentu. Mislim da je suvišan bilo kakav dodatni komentar", rekao je Čović dodavši da su lideri koalicije u FBiH ranije dogovorili da se svi materijali koji su u proceduri još jednom provjere kako bi procedura mogla teći bez poteškoća.

"Vidjeli ste da na nivou Vijeća ministara to očigledno nismo uspjeli", kazao je Čović dodavši da su jučer različito glasali i zastupnici istih stranaka (SDA, op.a.) kao i da su zastupnici iz RS-a bili jedinstveni glasavši protiv povećanja akciza.

Prema Čoviću, ako su se političari opredijelili za evropski put onda to znači da podržavaju i sve one projekte koji su prezentirani javnosti se ne mogu provesti ako se neće osigurati kvalitetni izvori prihoda.

Na pitanje o mogućim promjenama u koaliciji nakon lokalnih izbora Čović kaže kako su iza nas lokalni izbori iz kojih se mogu izvući neke pouke.

"Ja sam već rekao da, što se tiče mene i HDZ-a BiH, takvih izmjena neće biti, ali tu nismo samo mi", rekao je Čović najavivši za sutra sastanak u Banjoj Luci sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom dok će sastanak svih stranaka biti nakon Izetbegovićevog povratka iz Irana.

Čović tvrdnju novinara Slobodana Vaskovića da je na njegov automobil pucano u blizini Čapljine prije nešto više od mjesec dana nije želio posebno komentirati rekavši da ne vjeruje da bi neko nešto takvo pokušao.

Ne propustite