Da li je Trump propustio zadnju priliku za pobjedu

Svijet
Da li je Trump propustio zadnju priliku za pobjedu
Rpublikanac Donald Trump imao je sinoć posljednju priliku da na nacionalnoj televizijskoj debati pridobije neodlučne birače bez kojih nema izgleda osvojiti Bijelu kuću. Prve analize govore da je tu šansu propustio.

Rpublikanac Donald Trump imao je sinoć posljednju priliku da na nacionalnoj televizijskoj debati pridobije neodlučne birače bez kojih nema izgleda osvojiti Bijelu kuću. Prve analize govore da je tu šansu propustio.

Na debati u srijedu Trump se držao strategije 'spaljene zemlje' kakvu primjenjuje već sedmicama. Sugestije da možda neće priznati rezultate izbora ako Hillary Clinton pobijedi 8. novembra, ponavljanje tvrdih konzervativnih stajališta o pobačaju i useljavanju te nazivanje svoje protivnice opakom i užasnom ženom, sigurno su bile milozvučne riječi za njegove odane pristaše, ali takva retorika teško da može privući neovisne birače, piše Reuters.

To pokazuju i ankete CNN-a i YouGova provedene odmah nakon debate. Po prvoj, Clinton je pobijedila u debati s 52-39 posto glasova, a po drugoj rezultat je bio 49-39 u njenu korist.

"Ako zaostajete u anketama, idući dan vam ne trebaju naslovnice na kojima piše da možda nećete priznati rezultate izbora", rekao je Ford O'Connell, republikanski strateg koji podupire Trumpa.

Ne propustite