Savjeti za guste trepavice

Moda i ljepota
Savjeti za guste trepavice
Svaki put kada se šminkate nastojite istaknuti svoje oči kako bi bile još ljepše te sakriti sve mane? Za lijepe i mistične oči nije dovoljno samo sjenilo, važna je i maskara s kojom ćete postići guste i duge trepavice.

Svaki put kada se šminkate nastojite istaknuti svoje oči kako bi bile još ljepše te sakriti sve mane? Za lijepe i mistične oči nije dovoljno samo sjenilo, važna je i maskara s kojom ćete postići guste i duge trepavice.

Tijekom šminkanja potrebno je pronaći način kako istaknuti prednosti, a mane učiniti manje vidljivima. Većina žena želi oči staviti u prvi plan, a da bi to bilo moguće potrebno je poigrati se dekorativnom kozmetikom.

Make up za oči podrazumijeva dekorativnu kozmetiku kao što su sjenila, maskara, olovka za oči, olovka za obrve i uvijač za trepavice. Kada se šminkate skoro uvijek stavljate maskaru, a kako i ne kada želite postići dojam velikih, gustih i dugačkih trepavica.

Prije maskare potrebno je uzeti uvijač za trepavice s kojim ćete ih lijepo oblikovati u učiniti podatnima za lakše nanošenje maskare. Uvijač približite korijenu trepavica i držite desetak sekundi te nakon toga pustite.

Postoji jedan trik koji možete isprobati ako želite guste trepavice. Uzmite dječji puder i malo ga nanesite na trepavice, ostavite kratko vrijeme i potom uzmite maskaru. Kada ste oblikovali trepavice vrijeme je za maskaru s kojom ćete dobiti željeni volumen.

Potrebno je s četkice ukloniti višak kako se na trepavicama ne bi stvarale grudice. Uzmite maramicu i lagano obrišite četkicu te potom prislonite na trepavice.

 

trepavice

 

Nanesite prvo jedan sloj, pričekajte kratko vrijeme da se osuši i potom nanesite drugi sloj. Bilo bi dobro kada bi počeli od korijena trepavica pomičući četkicu lagano lijevo i desno.

Želite li istaknuti trepavice kako treba postoji još jedan način kako ih možete uljepšati, a to je uz pomoć češlja. Uzmite češalj i prođite kroz trepavice kako bi uklonili višak maskare.

Svaki put kada se odlučujete za kupovinu novu maskare, ako niste sigurni upitajte za savjet one koji rade na odjelu sa šminkom jer postoje maskare koje su samo za volumen, dok s nekima postižete dojam velikih očiju i dugačkih trepavica.

Nije svejedno hoćete li kupiti crnu, smeđu ili maskaru u nekoj drugoj boji. Sve ovisi o tome kakvu boju očiju imate i kakva sjenila volite te želite li prirodni ili neutralni look ili više naginjete mističnom i zavodničkom looku.

 

Ne propustite