Bijesni HDZ-ovci potpuno podivljali zbog Hasanbegovića: 'Plenković je smeće, treba ga zatući'

Region
Bijesni HDZ-ovci potpuno podivljali zbog Hasanbegovića: 'Plenković je smeće, treba ga zatući'
Nakon što je nekoliko tjedana trajala borba za spašavanje ministra Hasanbegovića, Plenković je jučer ipak otkrio karte iz kojih je jasno da ne računa više na usluge kontroverznog ministra. Umjesto njega, na zgražanje brojnih veteranskih udruga odjednom zabrinutih za događanja u kulturi, novi šef HDZ-a imenovat će Ninu Obuljen za ministricu kulture.

Nakon što je nekoliko sedmica trajala borba za spašavanje ministra Hasanbegovića, Plenković je jučer ipak otkrio karte iz kojih je jasno da ne računa više na usluge kontroverznog ministra. Umjesto njega, na zgražanje brojnih veteranskih udruga odjednom zabrinutih za događanja u kulturi, novi šef HDZ-a imenovat će Ninu Obuljen za ministricu kulture. 

Hasanbegović je zvijezda desnog krila HDZ-a i ekstremne desnice uopće. Pa iako će brojni njegovi poklonici reći da ga cijene zbog njegovog ukidanja potpore neprofitnim medijima i sličnih stvari, prava je istina zapravo da ga hrvatska desnica glorificira zbog njegovih "antifašizam je floskula" stavova kao i zbog koketiranja s ustaštvom u mladosti. 

A da simpatizeri bivšeg ministra kulture i nisu ljudi od kulture dokazuju i njihove objave na društvenim mrežama. Naime, od jučer popodne, od kad je objavljeno da Hasanbegović više neće biti ministar, na Facebooku ispoljavaju toliko mržnje, zla i gadosti da kraj toga uvrede SDP-ovaca na račun Aleksandre Kolarić prije nekoliko sedmica izgledaju kao bonton.

"Gospodine Plenkoviću, vi ste jedna obična marioneta. Niste ispoštovali volju naroda. Narod je glasao za gospodina Hasangeovića koji je trebao ostati ministar. Dok ne zauzmete stav da branite hrvatske interese u volju naroda ja vas ne priznajem kao premijera Republike Hrvatske", napisao je jedan nezadovoljni Hasanbegovićev fan iz BiH. Naravno, u maniri najboljih internet balkanskih nacionalista, u pisanju se poslužio Caps Lockom.

uvredeplenki1

uvredeplenki2

"Glasovao sam za HDZ, ne za Plenkovića", kaže jedan drugi HDZ-ovac nezadovoljan Plenkovićem.

"Bilo je jasno od prvog dana... kada te lovrićka i pupovac hvale, znaš odmah koliko je sati. No, lako je za Hasana, tek slijedi briselizacija, pa migranti, pa lgbt prava, pa udruge, pa pomoć našim saveznicima al nusra i isis. No sve to HDZ-u neće priskrbit niti jedan novi glas sa ljevice, a desnica će i dalje glasati za njih jer nemaju za koga drugoga", Hasanbegovića sa globalnom geopolitikom povezuje jedan drugi internet komentator.

uvredeplenki3

uvredeplenki4

uvredeplenki5

"Nikad više moj i glasovi moje obitelji neče za HDZ", nepismen je jedan treći fan bivšeg ministra kulture. 

"Hrvatice i Hrvati,glasali smo da maknemo Milanovićčevu bandu,i što smo dobili.IZDAJA, po neznam koji puta,i što sada pitam ja vas...Zar ne vrijede glasovi koje smo dali našim domoljubima borcima za DOMOVINU iz redova HDZ-a.Hasanbegoviću.Izbacila ga udbaška banda iz redova HDZ,Kao saborski zastupnik izjava Hasanbegovića,bori ću se ZA BOGA I DOMOVINU,a gdje smo mi sada,PLENKOVIĆU POSLAN SI NA ...POČETAK KRAJA HDZa.a stim je i tvoj kraj", Plenkovića nevoli jedan HDZ-ovac koji smatra da iza svega stoji Pupovac.

"Pupovac slavi pobjedo.OBULJEN ministrica kulture,osoba koja mrzi HRVATSKUbranitelji prijatelji,zar smo se za to borili,Ovo je početak našeg kraja.Srbija oduševljena,na izboru PLENKOVIČA pogledajte srpske portale oni slave proglašenje nove ministrice,A mi....šutimo do kada", dodao je korisnik Facebooka.

uvredeplenki6

(Index.hr)

 

 

 

Ne propustite