Roman Kevina Sullivana o opsadi Sarajeva objavljen u Londonu

Kultura
Roman Kevina Sullivana o opsadi Sarajeva objavljen u Londonu
Roman o opsadi Sarajeva ove sedmice je objavio britanski izdavač Twenty7. Radnja u romanu "The Longest Winter" (Najduža zima) Kevina Sullivana dešava se tokom tri dana krajem 1992. godine.

Roman o opsadi Sarajeva ove sedmice je objavio britanski izdavač Twenty7. Radnja u romanu "The Longest Winter" (Najduža zima) Kevina Sullivana dešava se tokom tri dana krajem 1992. godine. Knjiga je promovisana u utorak, 18. oktobra u knjižari Waterstones u Covent Garden, London. Prijevod ovog romana na bosanski/hrvatski/srpski jezik objavit će Enkidu u novembru ove godine.

"Glavni likovi suočavaju se s ličnim i filozofskim dilemama koje su karakteristične za svakog od nas, samo što se one moraju rješavati mnogo brže s obzirom na okolnosti i svakodnevnicu u kojoj takve odluke mogu rezultirati životom ili smrću", rekao je Sullivan na promociji.

"Roman nastoji ukazati na to da u ratu kod nekih ljudi dolazi do izražaja ono sto je najgore u njima, ali kod drugih na vidjelo izlaze njihove najbolje osobine", kazao je. "Najduža zima (The Longest Winter) portrerira ljude u Sarajevu u trenutku ogromne patnje, ali i u trenucima izrazite duhovne otmjenosti".

Ne propustite