Danas pretežno oblačno vrijeme, na putevima bez dužih zastoja i ograničenja

Aktuelno
Danas pretežno oblačno vrijeme, na putevima bez dužih zastoja i ograničenja
Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slaba kiša u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab. Prijepodne sjevernog smjera. Poslije podne vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C.

VREMENSKA PROGNOZA

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slaba kiša u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab. Prijepodne sjevernog smjera. Poslije podne vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C. 

U Sarajevu veći dio dana oblačno. Poslije podne se očekuje smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko 9°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C, saopćeno je iz FHMZ. 

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Kolovoz je pretežno mokar, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Izuzetak su dionice u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima intenzitet saobraćaja pojačan. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na dionicama u kotlinama i u višim planinskim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-4 Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati), M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanska Krupa, Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Ne propustite