6 zlatnih pravila shoppinga koje treba znati svaka dama

Moda i ljepota
6 zlatnih pravila shoppinga koje treba znati svaka dama
Pitate se kako je vaša prijateljica po tko zna koji put uspjela na policama i vama dragog dućana pronaći sjajne komade po pristupačnim cijenama ili kako njene stilske uniforme sastavljene od jednostavnih traperica i košulje izgledaju tako sjajno?

Pitate se kako je vaša prijateljica po tko zna koji put uspjela na policama i vama dragog dućana pronaći sjajne komade po pristupačnim cijenama ili kako njene stilske uniforme sastavljene od jednostavnih traperica i košulje izgledaju tako sjajno?Odgovor se krije u pametnoj pripremi za shopping i učenju o kvalitetnim materijalima i komadima koji laskaju pojedinoj figuri. Kako bismo vam olakšali shopping avanturu, izdvojili smo par praktičnih savjeta.

PRAVILO BROJ 1: Zapitajte se – možete li taj komad nositi na posao, ali i vikendom?

Praktičnost i nosivost komada je imperativ, zato pazite da investirate u komade koje ćete odjenuti na posao uz bijelu košulju, a u slobodne dane uz duksericu s natpisom i tenisice. 
Kad kupujete, vodite se tom idejom. Na taj način imat ćete bazične komade koji uz modne dodatke mogu izgledati sjajno.

PRAVILO BROJ 2: Kupujte komade koji laskaju vašoj figuri

Često, zbog ljubavi na prvi pogled kupimo komad koji nam ne pristaje savršeno. Ovisno o vašem načinu života, osobnom izričaju i figuri pronađite par komada koji će postati vaš zaštitni znak i iz sezone u sezonu obogaćujte svoju kolekciju. Ono što pristaje vašoj prijateljici, ne mora pristajati vama

PRAVILO BROJ 3: Prirodni materijali uvijek izgledaju luksuznije od umjetnih materijala

Sintetički materijali, ne samo da su neugodni za nošenje i ne dozvoljavaju vašoj koži da diše, nego i često izgledaju neugledno. Košulje i majice izrađene od pamuka, komadi od baršuna, tvida, sve su to laskavi komadi koje možete nositi sezonama, dostupni su po pristupačnim cijenama, laki za kombiniranje i samim time, pametna investicija.

 

shopping-pravila

PRAVILO BROJ 4: Manje je više

Iako šljokičasti top izgleda sjajno, baš kao i torba s leopard printom, oboje su komadi koje ne možete nositi često. Zato je važno da kad kupujete upečatljive komade koji nisu nosivi na svakodnevnoj razini, na umu imate njihovu cijenu i prilike u kojima ćete ih nositi.

PRAVILO BROJ 5: Razmišljajte unaprijed o budžetu i broju nošenja pojedinih komada

Pronašli ste džemper koji biste tako rado dodali u vašu kolekciju? Provjerite materijal od kojeg je izrađen. Pogledajte i cijenu i razmislite koliko puta biste ga nosili u narednom periodu. Cijenu podijelite s brojem nošenja i saznajte koliko vas košta jedno nošenje tog komada. Ako je iznos nizak, imate sjajan komad pred vama.

PRAVILO BROJ 6:Pazite na raspored rasprodaja

Iako vam se na ljetnim temperaturama kaput čini kao misaona imenica, ljeto je sjajno vrijeme za kupovinu kaputa. Čizme kupujte u prosincu, nakit u veljači, naočale u rujnu, a na online web adresama tijekom 10.mjeseca kada su aktualne brojne rasprodaje.

Ne propustite