Kiša se očekuje od sredine dana, bez dužih zastoja na putevima

Aktuelno
Kiša se očekuje od sredine dana, bez dužih zastoja na putevima
Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša se očekuje od sredine dana. Prvo u zapadnim područjima Bosne i Krajini i do poslijepodnevnih sati proširit će se prema istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C.

VREMENSKA PROGNOZA

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša se očekuje od sredine dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prvo u zapadnim područjima Bosne i Krajini i do poslijepodnevnih sati proširit će se prema istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C. 

U Sarajevu oblačno. Poslije podne se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C. 

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj se na putevima u BiH ovoga jutra odvija bez dužih zastoja uz umjerenu frekvenciju vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Izuzetak su dionice u gradskim centrima gdje se u jutarnjim satima saobraća pojačanim intenzitetom. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin na mostu između tunela Vis i tunela Grab, saobraćaj se odvija preticajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-4 Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati), M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanska Krupa, Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ne propustite