Najveći engleski derbi razočarao, De Gea spašavao United

Fudbal
Najveći engleski derbi razočarao, De Gea spašavao United
Zadnju utakmicu osmog kola Premiershipa odigrali su na "Anifeldu" Liverpool i Manchester United. Najveći engleski derbi nije opravdao očekivanja, te je okončan bez pogodaka.

Zadnju utakmicu osmog kola Premiershipa odigrali su na "Anifeldu" Liverpool i Manchester United. Najveći engleski derbi nije opravdao očekivanja, te je okončan bez pogodaka.

Redsi su se mogli pobjedom izjednačiti s vodećima Manchester Cityjem i Arsenalom, dok je United trijumf vodio do četvrog mjesta.

Krenulo se agresivno, ali i vrlo koncentrirano na obje strane pa nismo vidjeli puno prilika. Gosti su pokušali udarcima izvana računajući vjerovatno na tremu koju bi na golu Redsa mogao imati Karius, no nije bilo velike opasnosti po gol domaćina. Crveni su se pak probudili nakon 25 minuta, a prvo je pokušao Emre Can, također iz daljine, ali i De Gea je na visini zadatka.

Liverpool je nakon toga preuzeo posjed lopte, a Henderson je u 25. minuti lijepo ubacio s desne strane, Firmino tukao glavom, ali ravno u De Geu. Puno je pokušavao Mane po desnoj strani, ali nije uspio probiti pa je često ubacivao u sredinu gdje je također vrlo precizna u izbijanju lopte bila obrana Uniteda. Pred kraj poluvremena 'požutjela' su dva igrača Uniteda, Eric Bailly zbog prekršaja s leđa te Ashley Young zbog prigovora. 

U trećoj minuti nastavka Karius je nespretno poslao jednu loptu prema Lovrenu kod pritiska Unitedovih igrača, a Pogba se dočepao lopte i poslao ju u sredinu do Zlatana Ibrahimović, no ovaj je ipak bio u ofsajdu. Opasno je bilo pred golom Liverpoola, ali prošlo je bez gola. Pogba je praktički s istog mjesta ubacio i u 54. kada se na drugoj stativi odlično oslobodio Ibra, ali njegov udarac glavom je prošao paralelno s gol crtom i bio više asistencija, a ne udarac, iako pred golom Liverpoola nije bilo nikoga od njegovih saigrača. 

Uzvratio je Liverpool u 57. minuti kada je Matip manirom najboljih veznih igrača 'izbacio' Cana koji je izbio praktički sam pred De Geu, ali je u jednom ternutku izgubio ravnotežu pa je njegov udarac odbranio Španac. Nakon ove prilike ušao je Lallana umjesto Sturridgea, koji se pak nije naigrao u svom stotom nastupu za Redse. 

Do kraja smo vidjeli izjednačenu igru, te je ostalo mršavih 0:0.

Ne propustite