PARLAMENT FBIH

Nema smetnje da Bilsena Šahman preuzme mandat od stranačkog kolege u Parlamentu FBiH

Objavljeno:17.10.2016 - 20:05
A A A Times Arial

Mandatno-imunitetska komisija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH utvrdila je da Bilsena Šahman iz SBB-a može preuzeti funkciju zastupnika u ovom domu Federalnog parlamenta, umjesto njenog stranačkog kolege Seada Jusića.     

Jusić je u maju ove godine imenovan za zamjenika ministra odbrane Bosne i Hercegovine, nakon čega je njegovo mjesto zastupnika u Parlamentu FBiH ostalo upražnjeno. Od naredne sjednice Predstavničkog doma FBiH na njegovom mjestu sjedit će Šahman.

Bilseni Šahman trenutno se pred Sudom Bosne i Hercegovine sudi u slučaju Fahrudin Radončić i ostali. Šahman se tereti za ometanje rada pravosuđa i udruživanje radi činjenja krivičnih dijela. Zbog toga su i oprečna mišljenja stranaka i zastupnika u Federalnom parlamentu kada je riječ o njenom dolasku u zastupničke klupe. Jedan od članova iz Mandatno-imunitetske komisije potvrdio je za Patriju da su dolazak Šahman u zastupničke klupe odobrili iz Centralne izborne komisije BiH. Nema nikakve zakonske smetenje da Šahman već od naredne sjednice Predstavničkog doma postane federalni zastupni.

(NAP)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia