Dječak (8) pokušao da se objesi! Doktori se bore za njegov život

Region
Dječak (8) pokušao da se objesi! Doktori se bore za njegov život
Roditelji pronašli sina bez svijesti, mališan koji je namjeravao da se zadavi kaišem od bademantila bori se za život!

Osmogodišnji dječak iz jednog sela kod Čajetine pokušao je samoubistvo u kupatilu u porodičnoj kući. Kako saznajemo, mališan je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu i doktori se bore za njegov život.

Nesrećno dijete pokušalo je da izvrši samoubistvo vješanjem u subotu oko 21 sat, a u besvjesnom stanju pronašli su ga roditelji.

Išao na tuširanje

Dječak je u kući bio s roditeljima i u jednom trenutku je rekao da ide u kupatilo da se istušira. Do tada se normalno ponašao i ništa nije nagovještavalo tragediju. Međutim, kako se zadržao duže nego obično, roditelji su ga dozivali, ali odgovora nije bilo.
- Pokušali su da uđu u kupatilo, ali su vrata bila zaključana. U opštem šoku provalili su u kupatilo i zatekli dijete u kadi, bez svijesti. Zvali su Hitnu pomoć, ali kako je situacija bila ozbiljna, ubacili su dijete u automobil i sami krenuli po pomoć. Međutim, na pola puta sreli su se s ekipom Hitne, koja je preuzela mališana i odvezla ga na reanimaciju u Opštu bolnicu u Užicu - objasnio je izvor Kurira blizak istrazi.

On dodaje da se pretpostavlja da je dječak pokušao sebi da oduzme život vješanjem, ali nisu poznati detalji.
- U kupatilu je pronađen kaiš od bademantila koji je bio vezan u čvor, te se sumnja da je mališan njime pokušao sebi da oduzme život. S druge strane, roditelji su zatekli dijete, a u kojem je tačno položaju bilo, još uvijek nije poznato jer oni od šoka koji su prežijveli nisu mogli da govore o detaljima - kazao je naš dobro obavješten izvor.

Imao je problem

Sagovornik Kurira dodaje da se zasad ne zna šta je uzrok, odnosno motiv ovog jezivog čina.
- Nepoznato je šta je djetetu od osam godina mogao da bude motiv da se ubije. Postoji mogućnost da je riječ o poremećenim porodičnim odnosima, možda je imao nekih problema u školi, s obzirom na to da ide u drugi razred, ili je možda u pitanju vršnjačko nasilje. U svakom slučaju, istraga je u toku - objasnio je čovjek upoznat sa nemilim događajem.
MALIŠAN I DALJE BEZ SVIJESTI

Prema nezvaničnim informacijama, dječak je zbrinut u Opštoj bolnici u Užicu, njegovo stanje je ozbiljno jer je u komi. Ljekari su uspeli da ga reanimiraju.
- Dječak normalno diše i srce mu radi, ali je, nažalost, i dalje bez svijesti - kazao je izvor iz bolnice.

(kurir.rs)

Ne propustite