Svjetski mediji: Pobijedio prozapadni DPS

Region
Svjetski mediji: Pobijedio prozapadni DPS
Britanska agencija Reuters je objavila da je prozapadni DPS na čelu sa Đukanovićem u vođstvu. BBC javlja da je premijer koji je obećao da će uvesti Crnu Goru u NATO u vođstvu. Britanski javni servis objašnjava da je glas za Đukanovića bio glas za EU i NATO, a glas protiv njega podrška onima koji žele od Crne Gore da naprave ,,rusku koloniju“.

Britanska agencija Reuters je objavila da je prozapadni DPS na čelu sa Đukanovićem u vodstvu. BBC javlja da je premijer koji je obećao da će uvesti Crnu Goru u NATO u vodstvu. Britanski javni servis objašnjava da je glas za Đukanovića bio glas za EU i NATO, a glas protiv njega podrška onima koji žele od Crne Gore da naprave ,,rusku koloniju“.

Njujork tajms javlja da prozapadni DPS vodi i da su ovo izbori koji će odrediti budućnost Crne Gore, da li u EU i NATO ili vraćanju savezništva sa Rusijom. Hrvatska radio-televizija objavila je da je Đukanovićev DPS pobjednik izbora, pozivajući se na podatke CEMI-ja. Takođe podsjećaju da su čelnici opozicije sa skupova slali populističke poruke da će se, ,,ako pobijede, obračunati sa sadašnjom vlašću i Đukanovićem, te da će vratiti tvornice radnicima, od novca uzetog od tajkuna povećati plaće i mirovine, osloboditi građane plaćanja struje i vode, uvesti svoj put prema EU, te organizirati referendum za prijem u NATO“.

Pod naslovom ,,Đukanovićev DPS u vodstvu“, RTS objavljuje prve rezultate izbora. Pozivajući se na podatke CEMI-ja, RTS hronološki objavljuje dešavanja tokom izbornog dana, procente o izlaznosti i učinke pojedinih partija.

Gostujući u Vijestima Al Jazeere Balkans, Petar Turčinović, bivši ambasador Hrvatske u Crnoj Gori i dekan Fakulteta za međunarodne odnose i diplomatiju ,,Libertas“, zaključuje da su izbori u Crnoj Gori nadišli prostor Crne Gore i da imaju izuzetno veliki značaj geopolitičke prirode, te da se radi o natjecanju između Rusije i NATO-a. Svi vodeći mediji izvještavaju da je nedjeljne izbore obilježio incident u kojem je uhapšeno 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam.

Ne propustite