Prijepodne više oblačnosti, saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Aktuelno
Prijepodne više oblačnosti, saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu
Prije podne više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Krajini i većem dijelu sjevera Bosne po kotlinama dio prijepodneva magla. Na jugu i zapadu vedro. Poslije podne i u noći na utorak se očekuje postepeno novo naoblačenje sa zapada prema istoku zemlje. Vjetar većinom slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Sredinom dana u sjevernim područjima vjetar i umjerene jačine istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

VREMENSKA PROGNOZA

Prije podne više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, saopćeno je iz FHMZ.

U Krajini i većem dijelu sjevera Bosne po kotlinama dio prijepodneva magla. Na jugu i zapadu vedro. Poslije podne i u noći na utorak se očekuje postepeno novo naoblačenje sa zapada prema istoku zemlje. Vjetar većinom slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Sredinom dana u sjevernim područjima vjetar i umjerene jačine istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. 

U Sarajevu umjerena naoblaka. U noći na utorak novo naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C. 

STANJE NA PUTEVIMA

U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima zemlje. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati).

Zbog minerskih radova, do povremenih kraćih obustava saobraćaja dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-16.2 Prozor-Jablanica.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Ne propustite