Oprečne izjave: Ko je koga napao ispred hotela Maršal na Bjelašnici?

Aktuelno
Oprečne izjave: Ko je koga napao ispred hotela Maršal na Bjelašnici?
Ispred hotela Maršal na Bjelašnici danas je došlo do incidenta u kojem je uposlenik ovog hotela nasrnuo na jednog posjetioca koji je bio sa nekoliko djece na igralištu.

Ispred hotela Maršal na Bjelašnici danas je došlo do incidenta u kojem je, prema navodima napadnutog Muhameda Švrakića, predsjednik Udruženja Zelene beretke, uposlenik ovog hotela nasrnuo na jednog posjetioca koji je bio sa nekoliko djece na igralištu. Da je napadnut, Švrakić je potvrdio na svom facebook profilu.

svrakic-status

- Tačno je da sam danas oko 12 h napadnut od strane tjelohranitelja direktorice hotela kako se predstavio, samo radi djece koja su se igrala na terenu. On je došao da vrijeđa i da tjera djecu iako sam rekao da ću platiti termin ali problem je nastao kada sam pitao da li je hotelu koji ima dug 20 miliona stalo da djeci od 2, 3 i 6 godina brane što se igraju - napisao je Švrakić.

Švrakić tvrdi da su tada krenule uvrede kao i vulgarno ponašanje tjelohranitelja koji ga je udario u nos i nanio mu povrede. Švrakić je završio i u zdravstvenoj ustanovi kako bi mu se sanirale povrede, a napadač je nasrnuo i na njegovu kćerku.

Nezvanično, Švrakić piše da je riječ o čovjeku koji ima više prijava za nasilničko ponašanje jer je napadao više puta radnike i ljude u hotelu otkako je imenovana Amra Kaljić za direktoricu.

 

S druge strane, v. d. direktorice hotela Maršal Amra Kaljić tvrdi  da je predsjednik Udruženja "Zelene beretke" Muhamed Švrakić odbio platiti djeci termin za igranje na fudbalskom terenu koji se nalazu u sklopu hotela Maršal te je nakon upozorenja radnika da ili plati ili napusti mjesto predviđeno za igranje, fizički nasrnuo na njenog muža te ga povrijedio.

Iz MUP-a KS su kazali da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice (PS) Hadžići te da su protiv dvije osobe podnesene krivične prijave za narušavanje javnog reda i mira.

 

 

 

Ne propustite