Vijetnam: U poplavama potopljeno oko 30.000 kuća

Svijet
Vijetnam: U poplavama potopljeno oko 30.000 kuća
U subotnjem izvještaju Centralnog upravnog odbora za prevenciju prirodnih katastrofa navodi se da je u oluji koja je u četvrtak i petak pogodila provincije Quang Binh i Ha Tinh potopljeno oko 30.000 kuća. Drugih 764 domova je potpuno uništeno, dok se četiri osobe vode kao nestale. Oluja, koja je zahvatila uski pojas zemlje između Lagosa i Južnog kineskog mora dovela je do tranzitnog zastoja na jednom od najvažnijih transportnih koridora sa sjevera prema jugu Vijetnama.

U subotnjem izvještaju Centralnog upravnog odbora za prevenciju prirodnih katastrofa navodi se da je u oluji koja je u četvrtak i petak pogodila provincije Quang Binh i Ha Tinh potopljeno oko 30.000 kuća. Drugih 764 domova je potpuno uništeno, dok se četiri osobe vode kao nestale.

Oluja, koja je zahvatila uski pojas zemlje između Lagosa i Južnog kineskog mora dovela je do tranzitnog zastoja na jednom od najvažnijih transportnih koridora sa sjevera prema jugu Vijetnama.

Zbog poplava su obustavljene 43 željezničke linije sa oko 10.000 putnika i 400 tona tereta, javili su u subotu vijetnamski mediji. Navodno je i hiljade kamiona u zastoju na putevima.

Vlasti upozoravaju da su moguće dodatne štete s obzirom na veliku vjerovatnoću pojave klizišta.

Ne propustite