Strmoglavo prizemljenje: Alen Halilović drugi najgori u oktobru

Fudbal
Strmoglavo prizemljenje: Alen Halilović drugi najgori u oktobru
Transfermarkt je ažurirao vrijednosti nogometaša koji igraju u Serie A.

Transfermarkt je ažurirao vrijednosti nogometaša koji igraju u Serie A. Najskuplji, Gonzalo Higuain, doživio je rast od 10 miliona eura pa je sada procijenjen na 75 miliona eura. Mauro Icardi (Inter) i Leonardo Bonucci (Juventus) sa 35 miliona eura došli su na 40 miliona, a Joao Mario s 30 na 35.

I nekim hrvatskim nogometašima promijenjena je cijena. Marko Rog (Napoli) skočio je sa 6 na 8 miliona eura, Hrvoje Milić (Fiorentina) sa 1 na 2, a Josip Posavec (Palermo) sa 500.000 eura na 1,5 miliona eura.

Promijenjeni su neki iznosi i u Bundesligi. Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen) je sa 8 miliona eura pao na 6,5, a ogroman pad doživio je Alen Halilović.

Ofanzivac HSV-a i nesuđeni bh. reprezentativac do prekjučer je vrijedio 10 miliona eura, a nova TM-ova procjena je upola manji iznos, 5 miliona eura. Mladi hrvatski reprezentativac igrač je s drugim najvećim padom u oktobru. Cijena se više srozala samo ukrajinskom ofanzivcu Jevgenu Konopljanki, igraču Schalkea iz kojeg je došao na posudbu iz Seville. Konopljanka je vrijedio 25 miliona eura, a današnja vrijednost mu je 18 miliona eura, pišu "Sportske novosti".

Ne propustite