Ovakav kečap trebate izbjegavati kao kugu, evo i zašto!
Ponuda
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
Online kurs "Psihologija uspjeha" uz NLP tehnike!
Riješite se bolova u mišićima i leđima, zaboravite na umor, glavobolje i nesanicu uz masažu!
Akreditirani početni i napredni kurs Microsoft Excel i međunarodni priznati certifikat!
Uprkos činjenici da je jedan od omiljenih i najpopularnijih sastojaka, kečap nije zdrav. Međutim, većina ljudi ne može zamisliti roštilj bez boce kečapa.
Originalni sadržaj kečapa značajno se razlikuje od sadržaja danas, tako da bi trebalo da se zapitamo da li je paradajz zaista glavni sastojak kečapa. Pa, istina je da Heinz kečap sadrži samo 21 posto koncentrata paradajza.
Svi znamo da se kukuruzni sirup koji se nalazi u kečapu, pravi od GMO kukuruznog škroba. Ovaj kukuruzni škrob prolazi enzimski proces konverzije jedne polovine molekula glukoze u fruktozu, jer je fruktoza slađa. Ovaj proces i njegov rezultat doprinose gojaznosti i ne-alkoholnoj bolesti jetre. Baš kao i svaki drugi obrađeni šećer, kukuruzni šećer doprinosi gojaznosti i otpornosti na inzulin.
S toga, prije nego sljedeći put kupite kečap, obavezno pogledajte sastav.