U Bihaću se otvara moderni natkriveni parking za bicikla

Bosna i Hercegovina
U Bihaću se otvara moderni natkriveni parking za bicikla
U subotu, s početkom u 15 sati, na gradskom košarkaškom igralištu Bigram u centru Bihaća biti će otvoreno prvo moderno natkriveno parkiralište za bicikla, kapaciteta deset mjesta. Tako će, nakon Banja Luke, Mostara i Tuzle, i Bihać dobiti moderan natkriveni parking za bicikla, koji će još biti postavljen i u Sarajevu, krajem oktobra. Za postavljanje objekta, izgrađenog po uzoru na pozitivne inžinjerske prakse drugih zemalja, a namjenjenog svim građanima koji praktikuju vožnju biciklom kroz gradske ulice, zaslužna je kompanija Lactalis BH koja je finansirala izgradnju.

U subotu, s početkom u 15 sati, na gradskom košarkaškom igralištu Bigram u centru Bihaća biti će otvoreno prvo moderno natkriveno parkiralište za bicikla, kapaciteta deset mjesta. Tako će, nakon Banja Luke, Mostara i Tuzle, i Bihać dobiti moderan natkriveni parking za bicikla, koji će još biti postavljen i u Sarajevu, krajem oktobra.

Za postavljanje objekta, izgrađenog po uzoru na pozitivne inžinjerske prakse drugih zemalja, a namjenjenog svim građanima koji praktikuju vožnju biciklom kroz gradske ulice, zaslužna je kompanija Lactalis BH koja je finansirala izgradnju.

Prvi natkriveni parking za bicikla u Bihaću biti će izgrađen na inicijativu Udruženja Giro di Sarajevo, čiji članovi će u znak njegove promocije, ali i podrške razvoja biciklizma u ovom gradu i okolini, u subotu na biciklima preći oko 70 kilometara, vozeći dionicom od Bosanskog Petrovca, preko Medenog Polja, Ripačkog klanca do Bihaća. Usput, uživati će su u svim prirodnim ljepotama ovoga kraja, a u vožnji će im se pridružiti i i lokalni biciklisti, članovi BK Bihać, kako bi pozdravili inicijativu Girovaca.

Parkinga za bicikla u Bihaću je poklon kompanije Lactalis BH gradu na Uni i njegovim građanima., a na otvaranju biti će prisutni članovi Giro di Sarajevo, BK Bihać, Udruženja građana “Bukva”, koji je lokalni partner projekta, te predstavnici kompanije Lactalis BH.

Uz pravilan način vezivanja i primjenu odgovarajućih brava, o čemu će korisnici biti informisani putem sigurnosnih naljepnica, te uz nastrešnicu kojom će bicikli u potpunosti biti zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uslova, parking će ponuditi potrebnu sigurnost. Znajući da je njihov ljubimac na sigurnom, u trenutku kada ga požele odložiti i vožnju nastaviti kasnije, građani će moći maksimalno uživati u rekreaktivnoj vožnji.

Ne propustite