Prije podne se očekuje umjerena naoblaka, na ulicama slabiji promet vozila

Aktuelno
Prije podne se očekuje umjerena naoblaka, na ulicama slabiji promet vozila
Danas se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje umjerena naoblaka, saopćeno je FHMZ.

VREMENSKA PROGNOZA

Danas se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje umjerena naoblaka, saopćeno je FHMZ.

Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. U drugoj polovini dana se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C. 

U Sarajevu umjereno oblačno. U kotlinskom dijelu grada dio prijepodneva je moguća magla. Jutarnja temperatura zraka oko 3°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C. 

bihdnevnal-1

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom kolovozu, uz slabiji promet vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na dijelu kolovoza na dionici autoputa A-1 Tarčin-Sarajevo zapad (tunel Vis-Lepenica), saobraćaj se odvija desnom, voznom trakom. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu M-17 Topčić Polje-Lašva (Donja Vraca). Vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati) i Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati).

Zbog minerskih radova, do povremenih kraćih obustava saobraćaja dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-5 Busovača-Kiseljak i M-16.2 Prozor-Jablanica.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Ne propustite