Editin otac neutješan: Bojao sam se da će joj se nešto desiti, ne mogu prežaliti što je otišla

Bosna i Hercegovina
Editin otac neutješan: Bojao sam se da će joj se nešto desiti, ne mogu prežaliti što je otišla
Bosanska Krupa danas se oprostila od Edite Malkoč. Editu i njenu prijateljicu Selmu Agić u pondjeljak navečer u Sarajevu je automobilom usmrtio Sanjin Sefić. U suzama, s tugom, Krupljani, Krajišnici, ali i brojni građani iz svih dijelova Bosne i Hercegovine – njih nekoliko hiljada, klanjali su dženazu Editi. Svi su Editu voljeli i nikada neće zaboraviti njenu vedrinu, njen osmijeh – kazuju komšije, koji su se prije dženaze okupili ispred porodične kuće

Bosanska Krupa danas se oprostila od Edite Malkoč. Editu i njenu prijateljicu Selmu Agić u ponedjeljak navečer u Sarajevu je automobilom usmrtio Sanjin Sefić.

U suzama, s tugom,  Krupljani, Krajišnici, ali i brojni građani iz svih dijelova Bosne i Hercegovine – njih nekoliko hiljada, klanjali su dženazu Editi.

Svi su Editu voljeli i nikada neće zaboraviti njenu vedrinu, njen osmijeh – kazuju komšije, koji su se prije dženaze okupili ispred porodične kuće.

– Bojao sam se da će joj se nešto desiti, zbog njene dobrote, odnosa prema nama, prema svakom. I desilo se. Ne mogu prežaliti što je otišla, a kao da se otimala, odlagala je odlazak, tražila razloge da ostane. Pa kada je kretala, nije skidala pogleda – rekao je Editin otac Enes.

On je jučer bio u Bugojnu gdje je klanjao dženazu Editinoj prijateljici Selmi Agić.

Ne propustite