GOAL.COM

Dr Nemec: Modrićeva povreda je plod udarca, a ne prevelikog opterećenja

Objavljeno:13.10.2016 - 16:22
A A A Times Arial

Luka Modrić zbog povrede koljena morao je preskočiti posljednju reprezentativnu akciju; gostovanja Hrvatske kod Kosova i Finske. No, još nije poznato hoće li Luka Modrić u novembru biti spreman za nove reprezentativne zahtjeve i meč s Isladnom ili će zbog posljednje povrede morati preskočiti i ovaj meč. Samo za Goal o toj temi govorio je liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr Boris Nemec:

"Luka je nedavno podvrgnut operativnom zahvatu, rehabilitacija je tek počela i u ovom trenutku ne trebamo špekulirati s datumom njegovog povratka na teren. U interesu je reprezentacije, Reala i samog Luke da se vrati kada bude potpuno spreman, a hoće li to biti na vrijeme za Island, znat ćemo tek za nekoliko tjedana. U kontaktu smo s liječnicima Reala i pomno ćemo pratiti njegov oporavak", rekao je dr Nemec, pa dodao kako je glavni razlog ovakve povrede udarac zadobiven na utakmici Reala i Malage.

Postoji li trajno izliječenje takve povrede ili se ona 'vraća'? Pa bi Modrić u budućnosti morao češće na takve zahvate...

"Luka Modrić je među najboljim nogometašima svijeta i kao takav je, naravno, u najboljim mogućim rukama po pitanju liječničke skrbi. Stoga je za očekivati da je on operacijom riješio ovaj problem. Dakako, kod ozljeda je uvijek vrlo važan i faktor sreće, ali Luka je izuzetno spreman sportaš koji pazi na svoje zdravlje i u pravilu jako dobro podnosi napore kojima su vrhunski nogometaši izloženi."

Koliki razlog te ozljede leži u njegovom non-stop napornom ritmu igranja?

"Ozljeda je plod udarca, koji se mogao dogoditi i u prvoj i u zadnjoj utakmici sezone. Dakako da se s brojem utakmica povećava i vjerojatnost da ćete dobiti neki nezgodan udarac, ali Lukina konkretna ozljeda nije plod opterećenja nego jednostavno udarca u to mjesto."

Neutralni stručnjaci kažu da bi Real trebao dozirati i odmarati Modrića na treninzima i utakmicama zbog te ozljede, slažete li se da bi u idealnim uvjetima (da je to moguće) to bilo dobro, pa i potrebno?

"Real je jedan od najvećih klubova svijeta, a Luka Modrić im je jedan od ključnih igrača. Ne treba sumnjati da će učiniti sve kako bi zaštitili Luku na najbolji mogući način i da će adekvatno tomu dozirati njegove napore."

Ako je to potrebno, jesu li liječničke službe HNS-a i Reala razgovarale u tom smjeru?

"Prethodno je već odgovoreno - HNS je uvijek u kontaktu s liječničkim službama klubova gdje igraju naši reprezentativci, pomno pratimo njihovo zdravstveno stanje te smo upućeni u tretmane i liječničku skrb koju dobivaju. Nema potrebe za otkrivanjem detalja tih razgovora, a naravno da su Real i HNS komunicirali po pitanju ozljede, oporavka i tretmana našeg kapetana. Ponavljam, Real, reprezentacija i Luka imaju isti i samo jedan interes, a to je zdravlje Luke Modrića", završio je dr Boris Nemec.