Stravična nesreća: Namjerno je ušao u suprotan smjer i zaletio se u drugi auto?

Crna hronika
Stravična nesreća: Namjerno je ušao u suprotan smjer i zaletio se u drugi auto?
Zbog čega je vozač BMW-a Goran Ileš (34) iz Tenje u punoj brzini, bez kočenja, na sasvim praznoj cesti, prešao u suprotnu traku baš kad mu je ususret nailazio automobil Peugeot 306 u kojem je bio bračni par Slobodan i Sanja Popović iz Dalja, policija ni nakon dugotrajnog očevida nije otkrila.

Zbog čega je vozač BMW-a Goran Ileš (34) iz Tenje u punoj brzini, bez kočenja, na sasvim praznoj cesti, prešao u suprotnu traku baš kad mu je ususret nailazio automobil Peugeot 306 u kojem je bio bračni par Slobodan i Sanja Popović iz Dalja, policija ni nakon dugotrajnog očevida nije otkrila.

nesreca2

Ileš je tako izazvao strahovit sudar u kojemu su svi učesnici ostali na mjestu mrtvi. BMW je bio toliko smrskan i uništen da se u prvi mah uopće nije moglo razaznati o kakvom se vozilu radi, a znatno oštećen prednji dio imao je i Peugeot, koji je završio pored ceste. Osječka obilaznica je nakon nesreće, u utorak oko 22 sata, izgledala kao poprište ratne katastrofe s dijelovima automobila razbacanim i po 200-tinjak metara od mjesta sudara.

"Slobodan i Sanja vraćali su se iz Rijeke, gdje su bili na pogrebu njene bake. U 20.30 nazvali su baku Ružu u Dalj, koja je čuvala njihovo dvoje djece, i rekli da su na osječkoj obilaznici, da stižu za pola sata i da se nadaju kako u bojleru ima tople vode za kupanje. Valjda nekoliko trenutaka poslije poginuli su u nesreći. Baka Ruža čekala ih je sat-dva, uznemirena što ih nema toliko. Slutila je da se nešto dogodilo. Pozvala je susjede da je odvezu u policiju. Tamo su joj rekli za strahotu. Cijelu noć je plakala, i djeca s njom. Djecu je sad odvela teta k sebi, a baka i dalje plače. Slobodan joj je bio sin jedinac. Dijete koje je jako željela i dobila tek u 40-ima" - kaže komšinica u Dalju.

nesreca4

Cijelo selo šokirano je tragedijom. Supružnici Popović, Slobodan (43) i Sanja (37), bili su iznimno dragi, pošteni i jako vrijedni ljudi. Kad su se vjenčali, prije 15-ak godina, neko su vrijeme živjeli u Londonu. Uštedjeli su nešto novca i vratili se u Dalj. Sve su uložili u svoj OPG, obrađivali su 400 jutara zemlje, uzgajali krave i bikove, kupili silne poljoprivredne strojeve, a Sanja je još radila i u jednom osiguravajućem društvu. Živjeli su u istoj kući s bakom Ružom (84), Slobodanovom mamom, koja je, iako već stara, često čuvala njihovu djecu, unuku od 11 godina i unuka od 9 godina.

I u porodici Ileš iz Tenje pored Osijeka, tuga i nevjerica. Goran je mnogo godina razveden, ima sina od 17 godina, koji je živio s majkom. Radio je kao profesionalni vozač i promijenio nekoliko firmi. Prijatelji kažu kako je bio pomalo problematičan. Bio je žestoki navijač pa je često upadao u probleme, volio je aute, družio se sa ženama, ali je istovremeno bio iznimno nesretan. Prije nekoliko godina na svom je Facebook profilu napisao status “7 godina u braku, žena je otišla... 3 godine sam sada živio sa djevojkom koju sam volio i koju još volim... i ona je otišla... zar vrijedi više živjeti?... moje tijelo je gotovo, raskidano, mrtvo... da li ću moći iz ovoga izaći i dignuti se... teško...”.

Već neko vrijeme nije ga se moglo vidjeti u društvu. Povukao se u sebe. Navodno je bio optužen i za krađu.     

Navodno je ostavio i oproštajno pismo

Zbog navodne krađe novca Goran je čekao i suđenje. Posljednjih mjeseci imao je djevojku s kojom se viđao. Navodno su se posvađali tu večer i on joj je rekao da će se ubiti. Je li zbog toga jureći autom 150 na sat prešao na suprotni kolnički trak, ko zna, pitaju se Goranovi prijatelji. Ni policija još ne zna odgovor. Prema neslužbenim informacijama, ostavio je oproštajno pismo gdje je najavio samoubistvo.     

nesreca1

(24sata.hr)

 

Ne propustite