Policija moli građane da dođu na sprovod napuštene djevojčice za kojom nitko ne tuguje

Svijet
Policija moli građane da dođu na sprovod napuštene djevojčice za kojom nitko ne tuguje
Unatoč naporima, policija nije uspjela pronaći majku mrtvorođenčeta, no slučaj je toliko ganuo policijske službenike da nemaju namjeru dopustiti da se na sprovodu nitko ne pojavi.

Sljedećeg utorka na groblju Wolvercote u Velikoj Britaniji na posljednji će počinak biti ispraćena tek rođena djevojčica čije beživotno tijelo su roditelji ostavili uz stazu jednog parka u Oxfordu.

Unatoč naporima, policija nije uspjela pronaći majku mrtvorođenčeta, no slučaj je toliko ganuo policijske službenike da nemaju namjeru dopustiti da se na sprovodu nitko ne pojavi. Umjesto toga, detektiv Jim Holmes koji je vodio slučaj bebi azijskog podrijetla je dao ime Raihana, u prijevodu rajski cvijet, a zatim je pozvao građane da dođu djevojčicu ispratiti na posljednji počinak.

"I sam imam dvoje djece i znam koliko je teško dati djetetu ime. U ovakvim okolnostima ono je još važnije, jer to je jedino što će pisati na njenom nadgrobnom spomeniku. Svaka smrt je teška, ali s dječjom se mnogo teže nositi. Zato molim javnost - dođite na sprovod", rekao je detektiv, uputivši pritom i posljednji očajnički poziv roditeljima bebe da se odazovu.

"Čitava zajednica suosjeća s ovom tragedijom i majkom malene Raihane", dodao je Holmes, koji je punih osam mjeseci pokušao pronaći obitelj djevojčice. Mrtvorođenče je pronađeno još u februaru u vrećici skrivnoj u grmlju nedaleko staze u jednom od parkova. Unatoč dosadašnjim apelima, nitko od članova obitelji dosad se policiji nije javio u vezi s ovim slučajem, a iskusnog detektiva pogodila je činjenica da za bebom, čini se, nitko ne tuguje.

"Majci želim poručiti da su joj naša vrata još uvijek otvorena i neće upasti ni u kakve probleme ako nam se javi", poručio je Holmes putem lokalnih medija, piše index.hr.

Ne propustite