Radončić: Koalicija nije sporna ali jeste način koaliranja

Bosna i Hercegovina
Radončić: Koalicija nije sporna ali jeste način koaliranja
- Ne možemo tri-četiri puta razgovarati o nekoj temi, a da ne rješavamo probleme i ne možemo se pod izgovorom lokalnih izbora pravdati time da ne možemo praviti međusobne kompromise. SBB insistira da mnogo brže ide sređivanje stanja u Federaciji BiH, izgradnja infrastrukture i u tom smislu mislim da smo se gospodin Čović i ja usaglasili – kazao je Radončić.

Nakon sastanka lidera SBB-a Fahrudina Radončića i predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića u Sarajevu koalicioni partneri izjavili su kako je tema sastanka bila aktuelna politička situacija nakon lokalnih izbora te dešavanja u Stocu.

Radončić je kazao kako smatraju  da je najbolje da državni organi urade svoj posao i vide da li ima  neke krivične ili pravne odgovornosti te da CIK uradi svoj posao u skladu sa zakonom kako bi se što prije riješio ovaj problem.

Kada je riječ o odnosima u koaliciji, lider SBB je istakao da je ona stabilna i da nije sporna, ali način koaliranja jeste.

-  Ne možemo tri-četiri puta razgovarati o nekoj temi, a da ne rješavamo probleme i ne možemo se pod izgovorom lokalnih izbora  pravdati  time da ne možemo praviti međusobne kompromise. SBB insistira da mnogo brže ide sređivanje stanja u Federaciji BiH, izgradnja infrastrukture i u tom smislu mislim da smo se gospodin Čović i ja usaglasili – kazao je Radončić.

On je najavio sastanak s predsjednikom Predsjedništva BiH i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem u 16 sati, te je istakao kako će razgovarati o istim temama kao i sa Čovićem.

Ne propustite